Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Alvorlig fejl fundet i AMD-drivere: Kan ikke fikses med Windows' sikkerhedstilstand

En sjælden, men alvorlig fejl, er dukket op i AMD's Adrenaline-grafikdrivere.

AMD’s grafikdrivere kan få pc’er med AMD-grafikkort til at sortne helt, skriver Computerworlds søstermedie PCWorld.

I værste tilfælde, som mediet selv har erfaret ved selvsyn, kan ellers klippestabile pc’er gå i helt i sort (eller rettere Windows særlige ’dødens blå skærm’ tilstand) og nægte at starte op.

Selv Windows’ sikkerhedstilstand til fejlfinding nægter at starte enheden op, lyder det.

Fejlen begyndte at dukke op efter lanceringen af AMD’s WQHL-certificerede drivere til Radeon-kort i midten af februar, kaldet Adrenalin 23.2.1. Nyeste overhaling, version 23.2.2, forårsager også fejlen.

Sjælden fejl

AMD oplyser til PCWorld, at fejlen formentlig hænger sammen med måden Windows-styresystemet interagerer med AMD’s sikrede grafikkort-drivere, men at der fortsat arbejdes på at finde et permanent fiks til problemet.

Fejlen opstod på et Windows 10-system efter, at det først havde et Nvidia RTX 4070 ti grafikkort til test. Efter at have skiftet tilbage til et AMD RX 7900 XT grafikkort og ved en geninstallering af drivere, begyndte problemet at melde sig ved, at systemet nægtede at starte Windows op.

Problemet opstår sjældent i AMD’s supportforum, hvilket indikerer, at der skal skiftes både grafikkort og drivere for at udløse problemet.

Selv for AMD, har det været svært at genskabe fejlen, oplyses det.

For at få computeren op at køre tilbyder AMD et utraditionelt midlertidigt fiks:

Løsningen fra AMD er at forsøge at genstarte Windows’ automatiske genskabelsesprogram ved at holde power-knappen inde.

Efter 15 forsøg lykkedes opstarten, hvilket fik Windows til at indlede en reparation af drivere via ’System Restore’.

Indtil fejlrettelsen udgives råder AMD til at undlade indstillingen ’nulstillingen til fabrikstilstand’ når Adrenalin Radeon driverne installeres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere