Artikel top billede

46 angreb regnet ned over Danmark og Sverige på 11 dage

Danmark står midt i en angrebsbølge. Hackerne er politiske.

Mellem 23. januar og 2. februar er 46 angreb mod offentlige myndigheder, virksomheder, organisationer og pengeinstitutter blevet registreret i Danmark og Sverige.

Selskabet, der har talt angrebene op er it-sikkerhedsvirksomheden Tehtris, og angrebene kan spores tilbage til Rusland og Tyrkiet, lyder det.

Det skriver Ritzau.

Omkring 80 procent af disse 46 angreb har ramt Danmark.

Det er udover Danmarks støtte til Ukraine også uroligheder med politikeren Rasmus Paludans koranafbrændinger i Sverige, der har foranlediget nogen af angrebene, antages det.

Ifølge it-sikkerhedsspecialist hos Tehtris Torben Clemmensen gør disse politiske motiver angrebene farligere:

"Nu handler det ikke længere om at lave et opråb. Nu handler det om at ødelægge noget og få noget ud af det," siger han.

Nogen af de angreb, der er blevet registreret er gået ud over Finansministeriet, Forsvarsministeriet, flere danske banker og to gange er Nationalbanken blevet ramt. Også virksomheder som Yousee og DBA er blevet lagt ned.

Langt de fleste af angrebene har været DDoS-angreb.

Torben Clemmensen vurderer, at angrebene vil blive intensiveret i den kommende tid på grund af den spændte politiske situation i både Ukraine og Tyrkiet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere