Framfab køber britisk konkurrent

Svenske Framfab køber den engelske konkurrent Oyster og bliver dermed Storbritanniens største web-bureau. Framfab vokser til 460 ansatte, hvoraf godt halvdelen er ansat i England.

Det store web-bureau Framfab har fundet en glimrende måde at tackle rivaliseringen på det engelske marked. Man opkøber simpelthen konkurrenten.

Det svenske firma har netop købt sin engelske konkurrent Oyster for 131 millioner kroner og er med et slag blevet Storbritanniens største spiller på markedet for interaktive løsninger.

Beløbet er fordelt på godt 109 millioner danske kroner kontant og 21 millioner i nyudstedte Framfab-aktier.

Framfab har befundet sig i en prisregn for arbejdet for Nike, Sprite og ALD og overtager blandt andre Oyster-kunder som British Telecom og Epson.

I forvejen er Vodafone og T-Mobile kunder i selskabets engelske afdeling.

Luret på et opkøb

Konkurrenten har været i kikkerten igennem længere tid, fordi en overtagelse ville passe svært godt ind i Framfabs strategi om vækst gennem udvikling og opkøb.

Oyster har 130 medarbejdere og omsatte i 2004 for 113 millioner kroner. Der er ikke planer om fyringer, for målet er blandt andet at 'befæste førerpositionen', skriver Framfab i en pressemeddelelse.

Framfab vokser efter købet til over 460 ansatte, med 200 medarbejdere i England.

Herhjemme har Framfab godt 70 ansatte, og resten fordelt på afdelinger i Sverige, Tyskland, Holland og Schweiz.

Gode tider er tilbage

Framfabs opkøb vidner om, at selskabet er inde i en udvikling, der er bedre end den ukontrollerede vækst, web-bureauet havde i de gode, gamle dotcom-dage.

Omsætningen i årets første kvartal havde en fremgang på 71 procent med et plus på 11,9 før skat.

For blot få år siden måtte Framfab betale prisen, da luftkastellerne i it-branchen faldt fra hinanden med et brag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere