Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ekstremt hurtige AMD-processorer til de allertungeste opgaver

AMD spiller nu fire store kort ind i kampen om at erobre det tungeste processormarked. De nye cpu’er har en særlig konstruktion, som giver hurtigere adgang til data gennem cache.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Intel dominerer markedet for high-end-processorer til servere, men AMD vil også have en bid af kunderne. Nu har AMD lanceret fire nye Epyc-processorer.

7773X, 7573X, 7473X og 7373X hedder nyhederne. De gør brug af en ny AMD-teknik - 3D V-Cache, kalder selskabet den - hvor der er placeret en sekundær processor oven på hovedprocessoren, hvilket giver mulighed for en større L3-cache. L3-cachen gør data som skal igennem processoren klar på forhånd, så jo tættere den er processoren, jo hurtigere bliver databehandlingen i princippet.

Krævende opgaver

Chipsene er især rettet mod særlig egnet til krævende opgaver som 3d-modellering, visualisering og videnskabelige programmer.

Ifølge Networkworld har AMD 11 procent af serverprocessor-markedet mod Intels 85 procent, men AMD vil erobre terræn i den allerøverste del af dette marked med den nye cpu-serie.

Blandt de første serverproducenter til at gøre brug af de nye AMD-processorer er Asus, som vælger cpu'erne til leverandørens allerhurtigste servermodeller, der benyttes til blandt andet tekniske opgaver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere