200.000 danske cpu-kølere til Tyskland

Danske Asetek forventer i år at sælge mere end 200.000 cpu-kølere på det tyske marked, hvor selskabet har indgået en produktionsaftale med den tyske virksomhed Leonhardt Group Industries. Aseteks millionunderskud ventes rettet op til nul eller plus i år.

Det tyske marked skal hjælpe den nordjyske it-virksomhed Asetek fra underskud til overskud.

Alene i år forventer Asetek at sælge mere end 200.000 cpu-kølere i Tyskland, hvor virksomheden har indgået en produktionsaftale med den tyske virksomhed Leonhardt Group Industries.

Asetek, der blev etableret i 1997, udvikler og producerer cpu-kølere til afhjælpning af de stadig større problemer med varme, som højtydende computerprocessorer har.

Tysk produktion

? Den tyske virksomhed skal producere et produkt Vapochill, som vi lægger navn til. Vi forventer, at aftalen på længere sigt øger salget ind i et segment, hvor vi hidtil ikke har været repræsenteret, siger Morten Berg, kommunikationschef, Asetek.

De fleste af Aseteks produkter er meget dyre, men den nye Vapochill forventer virksomheden at kunne sælge for 200 kroner plus moms.

Produktet, der blev præsenteret på Cebit-messen i sidste måned ryger af sted til forhandlerne den første juni og når det private marked midt i juni.

Mindst 200.000 styk

? Alene på det tyske marked forventer vi at sælge mere end 200.000 Vapochills, siger Morten Berg, der tilføjer, at Asetek regner med som et minimum at nå break even i år og helst et overskud.

Det sidst offentliggjorte regnskab fra 2003 viste en bruttoavance på 729.000 kroner og et underskud på fire millioner kroner. Den økonomiansvarlige i Asetek ønsker ikke at kommentere på regnskabet for 2004, der endnu ikke er offentliggjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere