Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Teslas nye familiebil kommer på gaden før end ventet

Det ser ud til at Model Y vil være klar til levering allerede i næste måned. Det er mange måneder før ventet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Tesla er ellers ikke kendt for at være ude i god tid. Nærmere tværtimod. Måske derfor har de sat leveringsdatoen på den næste nye bilmodel, Model Y, til i sommer. Ellers er Elon Musk og co. bare blevet mere tjekkede, når det gælder produtionen af deres elbiler.

SUV med stort potentiale

Ifølge TV2.no er Tesla få uger fra at kunne begyndeproduktionen af Model Y. Det betyder at der vil være en sandsynlighed for at de første kunder allerede vil kunne få deres Model Y i slutningen af februar.

Og kunder er der mange af, for Tesla har vind i sejlene i øjeblikket. I Danmark var cirka halvdelen af de solgte elbiler sidste år en Tesla Model 3. I decemmber blev bilen faktisk den mest solgte overhovedet i Danmark. Og så vandt Model 3 prisen for Årets Bil i november.

Med Model Y er der potentiale for endnu større salg, for her har vi at gøre med en biltype, der er enormt populær i øjeblikket.

Der er tale om en SUV-baseret på designet fra Model 3, med højt bagparti, stort bagagerum, plads til op syv personer og en rækkevidde på op til 540 kilometer. Mere end nogen anden Tesla er den således oplagt som en familiebil til det helt brede marked, og derfor kan man godt regne med at vi kommer til at se mange af dem på de danske veje.

Den dyreste først

Om det vil være danskerne, der er i første række til at modtage bilen, er dog tvivlsomt, men de der har forudbestilt og sat sig i kø til Model Y kan ud fra disse nye oplysninger godt forvente at modtage bilen inden juli, hvor leveringen oprindelig var sat til.

Prisen på Tesla Model Y kommer til at nærme sig Model 3. Den billigste model kan fås til omkring 400.000 kroner. Det bliver dog den dyre Performance-model, der lanceres først og her vil prisen ligge tættere på 600.000 kroner. Den accelererer fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere