Af Lars Bennetzen, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Vi er midt i den digitale transformation, og mange virksomheder arbejder på højtryk med at gøre deres virksomhedsprocesser digitale, at skabe integration til forretningsforbindelsers systemer og ikke mindst automatisere deres processer, men det både kan og bør gå et skridt videre, lyder det fra teknologivirksomheden Boomi, der blandt andet arbejder med intelligent cloudbaseret integration.
Integration er, ifølge Boomi, vigtig og nødvendig og til AOD PRO fortæller Linda Lindborg, ansvarlig for salg og rådgivning i Danmark og Norge for Boomi. Hun forklarer, at mange virksomheder står med et kompliceret it-landskab med mange forskellige systemer og applikationer, der alle skal kunne tale med hinanden og konstant udveksle data.
Opdaterede data er en udfordring
”Det har altid været en stor udfordring at sikre, at data er opdateret alle steder. Specielt i dag, hvor digitalisering betyder, at datakilderne er mange, og at data konstant ændrer sig,” siger Linda Lindborg og fortsætter:
”Netop derfor er der stor interesse for at bygge sit it-landskab op på en måde, der imødegår disse udfordringer.”
Det er den interesse og det behov, der giver afsæt til næste skridt i digitaliseringen, hyperautomatisering, der ifølge Linda Lindborg er, når der tilføjes yderligere komponenter ti den traditionelle workflowautomatisering.
”Det omfatter for eksempel kunstig intelligens og machine learning, struktureret procesorkestrering, automatisering gennem forretningsregler, event-drevet automatisering, robotteknologi og mere,” pointerer Linda Lindborg.
De små skal også med
Selvom digitalisering, automation og ikke mindst hyperautomatisering lyder komplekst, og som noget der er tiltænkt de helt store virksomheder, så er det ikke tilfældet. Faktisk mener Boomi, at det er vigtigt for alle virksomhedstyper og -størrelser at komme med på vognen.
Hyperautomatisering er, ifølge Boomi, specielt vigtig for de små danske virksomheder, fordi de typisk ikke har hverken penge eller ekspertise til at gennemføre den enorme digitaliseringsopgave som de, ligesom de store, står overfor.

”Med en platform som Boomi behøver de ikke en specialiseret it-udviklingsafdeling. Generalister med lidt teknisk snilde kan sagtens bruge platformen,” siger Linda Lindborg til AOD PRO.
Hun pointerer samtidig, at det i høj grad er økonomisk muligt for de mindre virksomheder at være med, netop fordi der findes løsninger som Boomis platform.
”De fleste teknologier kan jo købes som en cloudbaseret service, hvor mange betaler efter forbrug. Gamle dages store engangsinvesteringer er fortid, og de små virksomheder kan i dag høste de samme frugter, som de store,” mener Linda Lindborg.
For alle typer virksomheder
Hyperautomatisering er ikke noget, der retter sig mod specielle virksomhedstyper. Linda Lindborg mener, at det er alle virksomhedstyper, der kan få glæde af denne type automatisering.
”Fordi alle virksomheder, uanset størrelse og navn, kæmper om de knappe it-specialister,” siger Linda Lindborg.
Der er dog særligt en type virksomhed der kan få ekstra gavn af hyperautomatisering, mener hun.
”Hvis jeg skal pege på en bestemt type virksomhed, der kan score allermest, så er det den mindre eller mellemstore produktions- eller servicevirksomhed, der måske sælger globalt. De har ikke mulighed for at kunne tiltrække it-specialisterne alligevel. Selv de helt store kendte virksomheder kæmper, men de har stadig behov for at kunne imødekomme kundernes krav om for eksempel gennemsigtighed, diverse information om produktet, hvor er det, hvad er der i, osv. Kunderne stiller jo de samme krav til en virksomhed uanset hvad.”