3 lancerer dansk superturbo-3G inden nytår

Danmarks foreløbigt eneste 3G-operatør ?3? opgraderer inden årets udgang sit net til den såkaldte HSDPA-teknologi (High Speed Downlink Packet Access). Det betyder, at nettet går fra at kunne bære maksimalt 384 kbit/s til at kunne bære hele to Mbit/s.

Inden nytårsraketterne stiger til vejrs nytårsaften om lidt over ni måneder, går 3 i luften med den såkaldte Super 3G, der giver op til to Mbit data pr. sekund.

Det oplyste 3?s administrerende direktør Jesper Weng på konferencen Tele 2005 i Industriens Hus i København torsdag.

Lanceringen sker via en opgraderingen af det allerede eksisterende 3G-net via HSDPA-teknologien. (High Speed Downlink Packet Access).

Billig opgradering
Det vil sige en relativ billig opgradering af nettet, der kan sammenlignes med den opgradering til EDGE, som flere af de eksisterende 2G-selskaber er ved at foretage i deres GSM-net.

HSDPA-netværket tilbyder dog kun to Mbit/s den ene vej, det vil sige downlink fra nettet til telefonen. Ikke den anden vej.

Med lanceringen af 2 Mbit/s netværk bevæger 3 sig ind på et nyt marked, nemlig det egentlige bredbåndsinternetmarked.

- Med den her lancering vil vi gå fra kun at konkurrere med de øvrige mobilselskaber til også at konkurrere med de faste dataadgange som for eksempel bredbåndsinternet. Det er et tilbud, der vil tiltale erhvervskunderne og studerende, der flytter meget og ikke vil være afhængige af en fast, stationær internetforbindelse, siger Jesper Weng.

Han regner med, at 3 inden sommerferien vil have en dækning i eget net i Danmark, der kan sammenlignes med den GSM-selskaberne allerede har i dag. Allerede ved årsskiftet dækkede selskabet næsten 70 procent af danskerne.

Tilgængelig på hele nettet

Og lanceringen af HSDPA vil være tilgængelig i hele dette net.

- Vi vil ikke stoppe med at være pioner i Danmark. Vi vil fortsætte med at være de første med nye tjenester. Vi er det eneste selskab med et 3G-netværk i drift. De andre 3G-licensindehavere lader vente på sig med lanceringen af deres 3G-tjenester.

Dermed drillede Jesper Weng de to øvrige 3G-licenshavere i Danmark, Telia og TDC lidt og spurgte, hvornår de lancerer indhold i deres 3G-net.

Der fremkom dog ikke noget klart svar fra nogen af dem ? TDC svarede blot, som virksomheden har meldt ud tidligere, at den vil lancere 3G i Danmark, når markedet er parat, og TDC kan tjene penge på 3G. Den tilstand er endnu ikke nået, mener TDC modsat 3.

Jesper Weng gav udtryk for, at 3 med lanceringen af den brede dataforbindelse fortsat viser, at virksomheden 3 i Danmark har mere vækst og mere succes, end meget af omtalen ellers har givet indtryk af.

125.000 kunder ved årsskiftet

- Vi havde ved årsskiftet 125.000 kunder i Danmark. Vi har en halv million downloads fra 3Portalen om måneden, som indeholder erotik, nyheder, sport, musik, spil og geografiske information og over halvdelen af vores kunder benytter indholdstjenesterne. Allerede sidste sommer betalte den gennemsnitlige kunder næsten 400 kroner om måneden, begrunder Jesper Weng optimismen med.

Han oplyser, at 3 i Danmark har en markedsandel af det samlede dataforbrug i mobilnettene på 67 procent.

- Konklusionen må være, at man ikke kan få for meget båndbredde i mobilnettene, og at forbruget stiger, når båndbredden stiger, siger Jesper Weng, der er fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden for 3.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere