Olympus klar med 5 megapixel

Olympus rykker efter Sony og Minolta ved at levere digitalkamera med 5 megapixel. Canon er også på vej med sit første professionelle digitale kamera, der skal tage kampen op mod Nikon.

Indhold

Så er Olympus også klar med 5 megapixel ligesom Sony og Minolta. Det er firmaets E-10, der er kommet i en ny version kaldet E-20P, der stort set ligner forgængeren. E-20P ikke bare ligner E-10, der er nemlig tale om helt samme 35-140 mm objektiv, og de fleste specifikationer er også magen til forgængeren.

Den gamle E-10 havde en stor svaghed omkring lukkertider. Kameraet understøttede kun ned til 1/640 sekund. Det er ikke imponerende, når selv amatørkameraer, der koster mindre end halvdelen af E-10, tilbyder mindst 1/1000. Den nye model tilbyder imponerende 1/4000 og 1/18000 sekund!

Olympus er klar med 5 megapixel ligesom Minolta og Sony.
Der er dog et par minusser. Olympus har introduceret to typer opløsninger. Man kan køre interlaced i op til 2560 x 1920 (4,9 megapixel), mens modusen progressive kun klarer 1792 x 1344 (2,4 megapixel).

De to superhurtige lukkertider virker kun med den lave opløsning. Vil man udnytte de næsten 5 megapixel, så er grænsen altså stadig 1/640 sekund.
Det samme gælder hastigheden. Vil man have 5 megapixel, så kan kameraet levere 2,5 billeder i sekundet ? men kun fire billeder ad gangen. Kan man nøjes med 2,4 megapixel, så er hastigheden hele 4,5 billeder i sekundet dog maksimalt syv billeder ad gangen.

Canon er på vej

Canon er også begyndt at røre på sig i den professionelle ende af markedet. Firmaet fik meget ros for D30, men der var tale om et amatørkamera, der ikke kunne røre Nikons professionelle modeller. Siden er Nikon rykket fra alt og alle i den ende af markedet med D1H og D1X.

Canon kommer snart med modellen EOS 1D, der tilbyder 4,5 megapixel i form af en kæmpestor CCD på 28,7 gange 19 mm. Det betyder, at den kun forstørrer de gamle objektiver med 1,3 gange. Et 100 mm objektiv bliver altså til 130 mm, når det kommer på EOS 1D. Det er imponerende, da standarden normalt er 2 gange.

Canons kamera vil tilbyde 45 autofokus punkter, 21 segment matrix lysmåling og lukkertider ned til 1/16000 sekund. ISO kan indstilles fra 100 til 3.200, og hastigheden skulle være så høj, at EOS 1D kan levere otte billeder i sekundet med maksimum på 20 billeder. Kameraet skulle angiveligt komme i handlen til december, og prisen bliver cirka 50.000 kroner ligesom Nikons professionelle kameraer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere