Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Superklienter samler dine beskeder

Beskedservice, eller instant messaging, er en populær måde at chatte på. Problemet med beskedservice er at man ikke kan kommunikere med personer, som bruger en anden tjeneste end en selv. Men dette problem løses af superklienter, som kan samle de fleste almindelige tjenester i en brugerflade.

Mere end e-mail

E-mail er ikke nok for nogle - de vil også kunne chatte med deres venner og få besked når vennerne er online. Til dette kan man bruge beskedservice (instant messaging) og det er blevet meget populært. Programmet man bruger til at sende beskeder til hinanden kaldes en beskedservice-klient, og man skal naturligvis installere en klient før end man kan chatte. Der findes en del forskellige klienter, eksempelvis ICQ, MSN Messenger, Yahoo Messenger og AOL Instant Messenger (AIM). Desværre kan disse klienter ikke kommunikere med hinanden, og det bliver hurtigt noget rod, hvis man skal sidde med en masse forskellige klienter åbne samtidigt.

Løsningen er at bruge en såkaldt superklient, der kan kommunikere med langt de fleste almindelige tjenester, og man kan derfor nøjes med at installere et enkelt program. Superklienter er freeware, ligesom tjenesternes almindelige klienter. Der findes flere forskellige superklienter, for eksempel Imici, Odigo, Jabber og Trillian.

Men vent med at slette det program, der følger med tjenesten - det er nemlig ikke alle superklienter, der kan kommunikere med alle tjenesterne. I denne artikel ser vi derfor nærmere på de førnævnte superklienter, og hvilke klienter, de kan kommunikere med.

American Online (AOL) er ikke begejstret for at tredje parter får adgang til AIM-serverne, så derfor ændrer AOL ofte i protokollen for AIM. Derfor kan det være svært at garantere at en superklient kan kommunikere med AIM. AIM bruges ikke af særlig mange danskere, og derfor lægger vi vægten på om superklienter kan kommunikere med de tre største beskedservices: MSN, AIM og Yahoo. Men hvis man bruger AIM, bør man ikke slette AIM-klienten, selvom man installerer en superklient, der lover at den kan kommunikere med AIM.

Superklienter

For at bruge superklienter til at kommunikere med de almindelige tjenester, skal man have oprettet en konto hos hver enkel tjeneste. For eksempel skal man have en konto hos MSN for at kommunikere med en ven, der bruger MSN. Superklienten sørger for at samle dine forskellige brugeropsætninger under en brugerflade. Alle superklienterne her er gratis (freeware). Funktionerne fra hver enkel tjeneste beholdes i en superklient, så man fra samme sted kan søge efter venner, ændre status, kodeord og meget mere.

Imici version 2.1.2:
Kan kommunikere med: AIM, ICQ, MSN og Yahoo.
Download str.: 585 KB
Styresystemer: Windows 9.x, NT og 2000 samt Linux.
Selvom Imici er freeware, så skal man registrere sig på deres site, da det er på sitet, at ens venneliste bliver gemt. Men så kan man til gengæld også få adgang til vennelisten fra en anden computer. På sitet er der en rigtig god brugervejledning og andre nytige informationer. Installation og registrering tog kun et par minutter, og under registreringen kan man fravælge at modtage reklamer. Uanset om man vælger reklamer eller ej, så vil man nederst i Imici-klientens vindue modtage små tekstbeskeder med nyheder, der bevæger sig henover bunden af vinduet. Dette kan være meget irriterende i starten, men man vender sig hurtigt til det. Imici hentes fra vores download site.

Trillian version 0.6351:
Kan kommunikere med: AIM, ICQ, MSN, Yahoo og IRC (Internet Relay Chat).
Download str.: 1,79 MB
Styresystemer: Windows 9.x, ME, 2000, NT. Der arbejdes på en Linux version.
I Trillian kan man blandt andet samle alle sine venner i en venneliste, og man kan også ændre superklientens udseende ved at downloade eller lave sin egen brugerflade ved brug af XML. Når man bruger Trillian slipper man for at se reklamer. Man kan kryptere sine beskeder, men det kræver at modtageren af beskeden også bruger Trillian. Man kan hente Trillian fra vores download-site.

Jabber:
Kan kommunikere med: ICQ, MSN, Yahoo, AIM og IRC.
Download str.: 1.5 MB
Styresystemer: Windows 9.x, ME, 2000, NT. (Andre jabber-klienter er produceret specielt til Linux og MacOS).
Installation og registrering af Jabber tager kun et par minutter. Med Jabber kan man sende filer uden først at skulle sende en e-mail. Der er mange gode ting ved Jabber: Der er ikke reklamer, udførlig guide på sitet www.jabber.org. Jabber er baseret på XML og man kan vælge mellem mange forskellige Jabber-klienter, alt efter hvilket styresystem man har. Man kan dog ikke vælge at være usynlig overfor andre. Jabber kan hentes her.

Odigo version 3.1:
Kan kommunikere med: AIM, ICQ og Yahoo.
Download str.: 4 MB
Styresystemer: Windows 9.x, 2000, NT.
Odigo superklienten tager heller ikke lang tid at installere, men her er det valgfrit om man vil registreres. Der er gjort en del ud af brugergrænsefladen, så Odigo ligner en slags radar. Desværre bliver der vist temmeligt store reklamer på "radaren". Man kan vælge mellem at være synlig for alle, synlig for kun sine venner eller usynlig, samt hvilket humør man er i. Man kan sende både tekst, lyd eller billedbeskeder. Odigo kan hentes her.

Alt i alt, så må vi sige, at det er Imici som har fungeret bedst, da især brugervejledningen har været til stor nytte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere