Digitale billeder i gamle kameraer

Nu kan man få digital film til gamle analoge kameraer. Det er dyrt, og opløsningen er lav, men det giver mulighed for at holde liv i de gamle kameraer.

Indhold

Nu kan man også lave digitale billeder med gammeldags analoge kameraer. Det amerikanske firma Silicon Film har lanceret produktet EFS-1, der i realiteten er et lille digitalt kamera, der placeres inde i et analogt kamera. Det betyder, at man kan genbruge sit gamle spejlreflekskamera og lave moderne digitale billeder. Træerne vokser dog ikke ind i skyerne. Der er store begrænsninger i EFS-1.

Produktet er først og fremmest dyrt med en pris i USA på hele 699 dollar. For de penge kan man købe et billigt digitalt kamera. For det andet giver EFS-1 kun en opløsning på sølle 1,3 megapixel, og det er ikke meget i dag, hvor standarden er ved at blive 4-5 megapixel. En lille trøst er dog, at man gemmer i ukomprimeret TIFF frem for JPEG. Opløsningen er 1.280 gange 1.024 punkter i 36-bit farver, og prøvebillederne virker faktisk meget lovende på trods af opløsningen.

Produktet understøtter heller ikke alle kameraer, selvom det både ligner og fungerer som en traditionel 35 mm filmrulle. På listen over understøttede kameraer findes populære modeller fra Nikon og Canon som F90x, F5, EOS1, EOS3 og EOS5.

Udover den digitale filmrulle får man en boks, hvormed man kan overføre billederne via et USB kabel eller PC Card. Man får også en anden boks, der kan bruges til at kopiere billederne "på farten" til et CompactFlash kort eller en MicroDrive harddisk.

EFS-1 har en kunstig filmfølsomhed på 100 ISO, og der er plads til 24 billeder ad gangen. Ligesom på Canon og Nikons professionelle digitale kameraer så er CCD'en ikke lige så stor som film. Det betyder, at objektiverne bliver en anden størrelse. EFS-1 forøger objektivernes brændvidde med 2,8 gange, så der bliver typisk behov for en vidvinkel.

Forstørrelsen har stor betydning for arbejdet med kameraet, for søgeren i analoge spejlreflekskameraer går som bekendt gennem objektivet - og er indstillet til 35 mm film. Det betyder, at det man ser i søgeren - ikke modsvarer det, man får på den digitale film. Man ser langt mere, end man får.

Det problem er ikke på Nikon og Canons professionelle digitale kameraer som D1 og EOS D30, selvom de også forøger brændvidden, da søgerne på disse kameraer er justeret til forøgelsen.

Læs mere om produktet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere