Intel underspiller SDRAM's betydning

Intel prøver at holde RDRAM-fanen højt, men i baggrunden arbejder firmaet hektisk på at understøtte de konkurrende SDRAM og DDR-typer.

Indhold

San Jose: Der er store forventninger til Intels 845 chipsæt, der vil gøre det muligt at bruge Pentium 4 med billig SDRAM og på længere sigt DDR SDRAM. Ifølge flere Intel-ansatte, så er lanceringen af sidstnævnte fremrykket. Intel har dog nogle uløste problemer. For det første har firmaet skrevet under på en aftale med Rambus, der går ud på, at DDR-chipsættet ikke må lanceres før næste år, og for det andet satser Intel stort på RDRAM, så firmaet skal ikke samtidig virke for optimistisk med SDRAM. Første version af 845 til standard SDRAM er allerede ude fra flere bundkort-producenter, selvom Intel slet ikke har lanceret det. Officielt sker det nok om et par uger.

Problemerne med datoerne bliver sandsynligvis løst på en sådan måde, at DDR-chipsættet også kommer ud om få uger, men pc'er med Pentium 4 og DDR SDRAM kommer ikke til salg før præcis den 1. januar 2002.

Intel prøver stadig at holde RDRAM-fanen højt i hvert fald officielt. Asand Chandrasekker, der er vicepræsident, sagde således, at en computer med 845 og SDRAM vil yde tre til fem procent dårligere end en med 850. Det er så lidt, så ingen sikkert kan mærke det. Han sagde dog samtidig, at chipsættet primært skal bruges til discount pc'er, men det kan næppe afholde uafhængige pc-producenter fra at lave high-end computere med SDRAM og 845.

Intel taler stadig meget negativt om DDR SDRAM. Asand Chandrasekker sagde, at RDRAM ville være cirka to procent hurtigere end denne type. Intel vil ikke understøtte DDR før næste år med anden generation af 845. Flere andre kilder siger imidlertid, at Intel glæder sig voldsomt til både den almindelige 845 og DDR-versionen, selvom firmaet ikke må vise det. Salget af Pentium 4 i enheder er nemlig kun halvt så stort som planlagt, og det står endnu værre til med indtjeningen, da Intel har måtte foretage flere ikke planlagte prisnedsættelser for overhovedet at få Pentium 4 ud. 845 skal være det, der skaber gennembruddet.

Computere med 845 bliver langt billigere end computere med 850, og der er flere faktorer en hukommelse. 850 kræver dyre seks lags bundkort, hvor 845 kun kræver fire lag. 850 kræver ATX, hvor 845 kun kræver Micro ATX, og 845 stiller mindre krav til strømforsyningen. Holder de foreløbige gæt på priser, så bliver pc'er med Pentium 4 og 845 lige så billige som Pentium III og Athlon-systemerne er det i dag. Det vil sige helt ned til 6.000 kroner.

Asand Chandrasekker fastholder, at prisforskellen på RDRAM og SDRAM er faldende, og at store pc-producenter som Dell får typerne til samme pris. Andre mindre producenter betaler dog en del ekstra for RDRAM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere