Priskrig på processorer

Intels overraskende lave priser på 1,9 og 2 GHz Pentium 4 har startet endnu en priskrig mellem ærkerivalerne Intel og AMD.

Indhold

San Jose: Da Intel i mandags lancerede Pentium 4 i hastigheder på 1,9 og 2 GHz blev der samtidig indledt et kapløb om prisnedsættelser både hos AMD og Intel. Intel måtte naturligvis sænke priserne på alle de andre produkter, da de to nye processorer blev introduceret til meget lave priser.

Den nye Pentium 4 på 2 GHz kommer som beskrevet i en tidligere artikel til at koste 562 dollar for pc-producenterne, mens 1,9 GHz kommer til at koste 375 dollar. Den tidligere topmodel på 1,8 GHz falder hele 54 procent i pris fra 562 dollar til 260 dollar. 1,7 GHz falder til 193 dollar, mens den langsommeste model på 1,3 GHz falder fra 193 til 135 dollar.

Pentium 4 er blevet så billig, at både Intel og AMD må sænke priserne voldsomt på alle andre processorer.

Priserne på Pentium III og Celeron falder også, men slet ikke så meget som på Pentium 4. Det er tydeligt, at Intel sætter alt ind på den nye processor. Priserne på de gamle processorer faldt i går med 9-27 procent.

AMD sænkede sine priser sidste gang den 20. august ? sølle ni dage siden ? men nu er de ændret igen. AMD?s hurtigste processor 1,4 GHz Athlon er faldet 49 procent fra 253 til 130 dollar. De øvrige modeller er faldet 28 til 46 procent. En 1,2 GHz processor koster nu 120 dollar, mens 1,1 og 1 GHz er faldet til 115 dollar. Duron processoren fortsætter også sin glidetur. Nu kan man få en 1 GHz processor for 89 dollar. Da 1 GHz kom frem for halvandet år siden, var prisen 1.000 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere