Netkoncept-chef indskyder 22 millioner

Netkoncepts administrerende direktør, Eske Munck, har indskudt 22 millioner kroner i friske kontanter i it-selskabet, som han nu ejer mere end 85 procent af. Pengene skal fungere som beredskab for mulige opkøb samt støtte den almindelige drift.

Flere virksomhedsopkøb i det seneste halvandet år og en kraftig investering i nye medarbejdere har øget behovet for at styrke kapitalen i Netkoncept.

Topchefen, Eske Munck, træder nu til med 22 millioner kroner til selskabets pengekasse.

- Vi skaber dermed et beredskab over for mulige opkøb, men det er lige så meget for at sikre finansieringen af den organiske fremadrettede vækst, siger administrerende direktør, Eske Munck.

Ved indgangen til 2004 ejede Eske Munck 50 procent af aktierne i selskabet, men i foråret købte han endnu en stifter ud af selskabet, så ejerandelen røg op på 75 procent.

Nu er der blot to af de oprindeligt fire stiftere tilbage, og med den seneste kapitaludvidelse sidder Eske Munck på over 85 procent af aktierne i Netkoncept.

Netkoncept har efter købet af Websales i efteråret 2003 oplevede en stærk vækst i salget.

Fra 304 mio. til 550 mio.
I 2004 ventes den endelige revision at vise en omsætning på omkring 550 millioner kroner sammenlignet med 304 millioner kroner året før.

Websales, som er en it-handelsportal, udgør omkring 60 procent af Netkocepts samlede salg og er derfor den væsentligste årsag til salgsfremgangen.

De mindre opkøb sidst i 2004 inden for konsulentforretningen og IP-telefonidelen vil først få effekt i 2005.

Oprustet medarbejdersiden

Hvor salget er løftet over 80 procent, vil overskuddet vise mere beskeden vækst fra de tre millioner kroner i 2003, oplyser direktøren.

Det skyldes især, at Netkoncept har oprustet på medarbejderfronten, hvor 120 blev til 160 i løbet af 2004.

- Vores organisation er vokset betragteligt i 2004, og det har da haft indvirkning på bundlinien, men sådan er vilkårene, siger Eske Munck.

I januar 2005 er selskabet vokset yderligere med 13 medarbejdere.

- Vi har investeret en del i at køre vores spidskompetencer inden for business manager-strukturen i stilling, forklarer Eske Munck.

Han peger på, at selv om Websales i dag udgør langt den største del af virksomhedens forretning i dag, vil fremtiden tilhøre systemcentret, mens Websales vil opleve mere afdæmpet vækst.

Systemcenter i fokus

- Vores primære vækstplaner ligger inden for systemcenter, altså vores ydelsesforretning, og herunder vores fokusering på IP-telefoni. Det er der væksten vil være, pointerer direktøren.

Netkoncept har samarbejdet i flere år med Avaya om at tilbyde IP-telefoniløsninger og forventer, at dette område sammen med outsourcing af it-drift og lignende vil være væsentlige løftestænger for selskabets salg.

For 2005 forventer Netkoncept, at det kan øge salget knap 30 procent til 700 millioner kroner, uden at selskabet skal investere yderligere i nye medarbejdere.

- Vi har haft en periode med opkøb. Nu skal der fokuseres på organisk vækst og integration af de opkøbte virksomheder, siger Eske Munck, der efterhånden sidder på hele ejerskabet i den seks år gamle virksomhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere