Stor fremgang til Software Innovation

Norske Software Innovation oplevede stærk vækst i sin danske division i 2004. Selskabet lægger nu an til vækst på mellem 15 og 25 procent i 2005. Den offentlige FESD-rammeaftale har løftet salget, men ledelsen lægger nu op til større fokus på salget til den private sektor.

Software Innovations danske datterselskab har været en stærk bidragsyder til koncernens samlede resultat i 2004 primært trukket af salget af sin løsning til elektronisk sags og dokumenthåndtering til det offentlige.

Med en salgsvækst på over 70 procent 71,7 millioner kroner og mere end en tredobling af driftsoverskuddet (EBITDA) til 6,8 millioner kroner har selskabet levet op til sine egne og koncernens vækstmål for 2004.

Salget af FESD-kontrakter overgik endda de udmeldte forventninger. Alene i andet halvår af 2004 indgik Software Innovation kontrakter til en værdi af 20 millioner kroner med det offentlige.

- Danmark er i øjeblikket kommet længst i koncernen med hensyn til udnyttelse af selskabets nye produktfamilie, skriver moderselskabet i en pressemeddelelse.

Mere vækst i vente

Chefen for Software Innovation i Danmark, Frank Høyer Rasmussen, er dog også tilfreds med at være kommet i mål resultatmæssigt i 2004. Han glæder sig over, at udsigten for 2005 ser lys ud.

- Vores ordrebeholdning ved indgangen til 2005 er væsentlig større end ved samme tid sidste år, så vores afsæt for året er bedre. Og når vi ser på de mulige sager, vi kan lukke inden for overskuelig tid, så har vi ret store forventninger til året, siger han.

Software Innovation forventer, at Danmark vil vise en vækst på mellem 15 og 25 procent i 2005, både i omsætning og resultat.

Jobvækst på 25 til 30 procent

Det betyder, at selskabet skal bruge flere folk. Og de knap 100 ansatte vil blive til 125 til 130 ansatte inden årets udgang, hvis alt flasker sig efter direktørens hoved.

- Vi skal have lønsomheden på plads, så vejen banes til yderligere vækst. Derfor ansætter vi først senere på året. De nye folk får vi først gavn af sidst i 2005 og i begyndelsen af 2006, påpeger Frank Høyer Rasmussen.

I foråret og efteråret vil selskabet køre to ansættelsesrunder, men den vækst selskabet ventes at få i 2005 vil blive skabt af de nuværende 97 ansatte.

- Sådan vil det reelt set være. Områdemæssigt vil FESD-delen give os en pæn del af væksten, men vi er også klar nu med vores løsning til det private marked, siger Frank Høyer Rasmussen.

Han ønsker, at Software Innovation kan få delt forretningen i lige dele offentlige og private kunder. I dag er knap 60 procent af salget til offentlige kunder.

Selskabet vil især kaste sig over pensions- og forsikringsmarkedet, fordi kunder her er beslægtet med den offentlige sektor inden for sagsbehandling, angiver direktøren.

Sidst på året vil fokus også blive rettet mod CRM-markedet.

- Væksten bliver størst i den offentlige sektor, så det kræver en ekstraordinær indsats, og den sætter vi først rigtig i værk i andet halvår, forklarer Frank Høyer Rasmussen, der ikke kun vil være kendt som offentlig leverandør.

På koncernplan, der omfatter fire nordiske lande, solgte Software Innovation for 360 millioner kroner og fik et driftsoverskud (EBITDA) på 13 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere