Bedre digitale billeder

Digital Camera Enhancer er et gratis værktøj, der kan farvekorrigere billeder og fjerne støj. Og det virker faktisk. Producenten har en række gratis værktøjer, der bør prøves.

Farver

Der er en lang række gratis værktøjer på markedet til billedbehandling. Det mest kendte er nok det komplette program GIMP, der oprindeligt kun var til Linux, men nu også findes til Windows. GIMP og gamle kommercielle kendinge som Photoshop og Paint Shop Pro er programmer, der kan stort set alt. De har dog nogle indbyggede minusser. De er nemlig forholdsvis komplicerede at bruge, og mange af dem, som køber digitale kameraer i dag, er ikke eksperter i billedbehandling.

Der er imidlertid interessante alternativer. PC World Online har kigget på Digital Camera Enhancer (DCEnhancer), der er et gratis værktøj fra firmaet Media Chance.

DCEnhancer findes både som plug-in til programmet Photo-Brush og som almindeligt program. Vi har prøvet det sidste. Der er tale om et super simpelt program med meget få konfigurationsmuligheder. Producenten lover, at det kan farvekorrigere helt automatisk og fjerne den støj, der tit kendetegner digitale billeder. Og det er faktisk rigtigt. Vi har prøvet med en række billeder, og det virker. En lidt mere erfaren bruger vil nok vælge at gøre det i det traditionelle programmer, hvor der er mulighed for at dreje på flere knapper, men alle andre kan faktisk få meget ud af dette gratis program.

Billedet ovenfor er taget i en indendørs forlystelsespark, og hvidbalancen er gået helt galt. Det ser ud som om, at parken er lyst op med rødt eller lilla lys. Kameraet er i øvrigt Canon G1, og en af svaghederne i det kamera er netop, at det forstærker røde farver. DCEnhancer fik korrigeret farverne helt uden problemer, hvilket kan ses til højre. Vi måtte ændre standard indstillingerne lidt, men de er meget lette at forstå - og det er simpelt at lege, når man løbende har preview.

Hudtoner

Her er et andet eksempel. Tager man et portræt meget tæt på, så kommer der typisk støj. Et andet problem er detaljer i huden, der ikke gør billedet kønnere. Her hjælper DCEnhancer faktisk også meget. Programmet kan simpelt hen glatte huden ud, hvilket giver kønnere billeder.

DCEnhancer kan ikke så meget andet end disse simple ting, men programmet er helt gratis, og det er let at bruge. Media Chance har i øvrigt en række andre værktøjer, der også er helt gratis, og som ser ud til at være et forsøg værd. Programmet ColorCastFX hjælper til med at fixe underbelyste billeder, mens CleanSkinFX er lavet direkte til at forbedre hudtoner. Programmet BlackFrame fjerner noget af det støj, der altid opstår, når man tager natbilleder med lange lukketider, mens FilterSIM giver en digital simulering af gammeldags filtre.

Programmet kan ikke så meget andet end disse ting, og der er også begrænsninger. Man kan ikke frit vælge kompression med JPEG. Men man kan i stedet vælge TIFF og derefter komprimere i et andet program.

DCEnhancer kan hentes på download.pcworld.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere