RTX Telecom får millionaftale i Rumænien

RTX Telecom skal udvikle og producere en række trådløse DECT-produkter til Atlas Telecom Network i Rumænien. Aftalen løber indtil videre i to år og har umiddelbart en værdi på et tocifret millionbeløb. Direktør Jørgen Elbæk betegner det som en "fantastisk aftale".

Den nordjyske teknologivirksomhed RTX Telecom har fået en tocifret millionordre fra Atlas Telecom Network i Rumænien, oplyser selskabet.

Aftalen omfatter udvikling, produktion og levering af en række produkter til den trådløse DECT-teknologi.

- Vi har en aftale på et minimumsantal over de to år. Men aftalens succes afhænger af kundens udrulning af det her system, siger administrerende direkør Jørgen Elbæk.

Forventer snart at dække hele landet

Det rumænske selskab leverer i dag DECT-baseret trådløs telefoni i en del af Rumæniens større byer, og forventer at dække størstedelen af landet inden for 12 til 24 måneder.

RTX Telecom regner ikke med, at aftalen ændrer prognosen for omsætning og resultat, der allerede er meldt ud for regnskabsåret 2004/05, der løber til og med september.

- Den væsentligste økonomiske påvirkning fra aftalen vil sandsynligvis ligge efter dette regnskabsår, påpeger direktøren.

RTX skal levere en trådløs terminal (CTA), der med en standardtelefon giver almindelig telefonservice. Desuden skal de producere en bordtelefon med indbygget DECT-funktion, der for brugeren fungerer som en almindelig telefon.

Hvor RTX blot skal udvikle og producere vil Atlas Telecom i Rumænien stå for salget, distributionen og service.

Ungarn en mulighed

I takt med at Atlas Telecom Networks udbygger DECT-teknologien i Rumænien vil RTX Telecom skulle sende flere produkter fra Nordjylland.

- I praksis vil udrulningen fortsætte ud i tyndere og tyndere områder i Østeuropa, og det ser ud som om, at Ungarn er ved at komme med. Det er meget interessant, siger Jørgen Elbæk.

Atlas Telecom skulle have fået en koncession for Ungarn, men den er ikke offentliggjort endnu.

Det kan medvirke til at forlænge RTX' aftale med Atlas Networks og betyde levering af et større antal DECT-produkter.

- Der er selvfølgelig visse ting, som kan stå i vejen for denne aftale, men er man bare rimelig optimistisk, så er det en fantastisk aftale, pointerer Jørgen Elbæk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere