Topnordic overvejer børsnotering

Den danske it-forhandler Topnordic tumler med planer om en børsnotering for at finansiere selskabets nordiske ambitioner. Topnordic vil gennem opkøb dominere det nordiske marked, og en børsintroduktion skal hjælpe med at virkeliggøre planerne.

It-forhandleren Topnordic vil gennem en børsnotering skabe et økonomisk fundament, der kan bane vejen for nordisk dominans gennem opkøb. Det skriver Børsen.

Efter opkøb i Norge i november er selskabet i forhandlinger om opkøb i Sverige, der skal sikre, at Topnordic kan nå en omsætning på den anden side af 2,5 milliarder kroner i 2005.

- Vi har på et tidligt tidspunkt overvejet, om Topnordic kan bruge den børsplatform, vi har fået med købet af aktierne i Columbus IT Partner, men der er for få synergier imellem de to selskaber. Jeg kan dog se en rettet emission mod Topnordic, fordi selskabet er meget værdifuldt, og fordi det går hurtigt fremad, siger Ib Kunøe, der gennem familieselskabet Consolidated Holdings er hovedaktionær i Topnordic.

Consolidated Holdings brugte godt 15 millioner kroner i december på at købe knap en tredjedel af aktierne i Columbus IT Partner.

Topnordic forventer, at overskuddet i år kan forbedres til mere end 40 millioner kroner fra 12 millioner kroner året før.

Administrerende direktør Claus Hougesen har formået at gennemføre en række produktivitetsforbedringer, der betyder, at selskabet er blevet mere konkurrencedygtigt.

Opkøbsplanerne i Norden har i øjeblikket fokus rettet mod Sverige og siden Finland. Når den nordiske dominans er sikret, vil Topnordic rette blikket mod det østlige Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere