Estland giver Danmark baghjul på bredbånd

Med priser på godt halvdelen af det europæiske niveau har baltiske Estland lagt sig i front, når det gælder om at tilbyde billig og hurtig adgang til internettet. Det viser en finsk undersøgelse. Danmark er ifølge en dansk undersøgelse blandt de dyre lande.

Esterne har glæde af de laveste bredbåndspriser i den Europæiske Union med en månedlig gennemsnitspris på 164 kroner, nogenlunde halvdelen af det europæiske gennemsnit.

Det viser en ny undersøgelse foretaget for det finske kommunikationsministerium, skriver Reuters.

Gennemsnitsprisen i Europa for en forbindelse på 512 kilobit per sekund er på 305 kroner per måned.

Billigst er Estland og dyrest er nabolandet Letland, hvor det koster hele 850 kroner per måned at erhverve sig den pågældende internetforbindelse.

I Danmark viste en rapport bestilt af videnskabsminister Helge Sander for nylig, at gennemsnitprisen for en 512 kilobit-forbindelse herhjemme ligger på 368 kroner per måned.

Det er godt 20 procent dyrere end gennemsnittet i Europa og hele 125 procent dyrere end i Estland.

Gennemsnitspriserne i de store europæiske lande, Frankrig og Storbritannien, ligger på henholdsvis 186 og 216 kroner per måned, mens Tyskland ligger lige over gennemsnittet med en pris på 312 kroner per måned.

Høje priser har været en stor hindring for europæernes adgang til højhastighedsadgang til internettet. Det er et problem for EU, der ønsker at formidlingen af information i Europa fortrinsvis skal ske via internettet fra 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere