Spiller betaler 147.000 kr. for virtuel skatteø

Virtuel ejendomshandel har nået nye højder med en 22-årig spiller, der betaler 147.000 kroner for en virtuel skatteø i onlinespillet Project Entropia. Spilleren vandt en auktion og får nu retten til at tjene sin investering hjem ved at inddrive skat på øen.

En australsk mand har netop betalt 147.000 kroner for noget land, han aldrig kan sætte sin fod på. Det er så vidt vides det største beløb, der nogensinde har skiftet hænder i et onlinespil.

Spilleren 'Deathifier' vandt en auktion over en ø i online-spillet Project Entropia.

Deathifier får retten til at inddrive skat, drive minevirksomhed, leje jagt ud og sælge 'fast' ejendom på øen, der går under navnet Treasure Island.

- Det her er et historisk øjeblik i onlinespil. Det er en utrolig milepæl, siger Marco Berhmann, chef for community-relationer hos Mindark, der står bag Entropia.

I andre onlinespil er rigtige penge forbudt ved salg af virtuel ejendom, men en af grundpillerne ved Projekt Entropia er netop kolde kontanter.

Nye monstre

Project Entropia foregår på den virtuelle planet Calypso, der skal koloniseres af spillerne.

De betaler ikke et månedligt abonnement. Til gengæld handler de med hinanden på livet løs, og det er det, der driver spillet frem.

Deathifier udtaler til netforummet Entropia Pioneers, at han regner med at bygge en by på øen, og at selve øen vil blive et yndet tilholdssted for Entropia-spillere.

Deathifier vil blandt andet sørge for at ændre de monstre, der findes på øen, så jagten bliver mere spændende.

- I kan være ganske rolige, for jeg regner med at være her i mange år fremover, skriver Deathifier, der af titel nu kan bryste sig af at være 'Lord of Treasure Island.´

Auktionen løb fra august og sluttede tirsdag i denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere