Norsk mobilhandel til langt over dotcom-pris

To mindre norske mobilselskaber går sammen for at tage konkurrencen op med markedslederne Telenor og Teliasonera. Selskabet Chess køber rivalen Sense for en pris, der angiveligt nærmer sig 2.500 kroner per kunde. Det er helt sindsygt, mener den danske teleanalytiker John Strand.

Det norske mobilselskab Chess har købt konkurrenten Sense for en pris i omegnen af 630 millioner kroner.

Chess overtager dermed 250.000 mobilkunder, så det samlede selskab bliver tredjestørst i Norge med cirka 400.000 kunder.

Købsprisen er ikke officiel, men ifølge norsk radio betaler Chess 600 millioner norske kroner plus 10 procent af aktierne i det fusionerede selskab. Det svarer til en gennemsnitspris på 2.500 danske kroner per overtaget mobilkunde.

Til sammenligning vurderer danske analytikere, at en dansk mobilkunde har en værdi på knap 1.000 kroner.

- Det er fuldstændig sindsygt. Med mindre aftalen inkluderer elementer, som vi ikke ved noget om, har Reitan (Senses ejer, red.) foretaget årets telehandel. Det er ikke dotcom-priser, det er langt over, siger teleanalytiker John Strand til netavisen digi.no.

Han sammenligner opkøbet med TDC's køb af Telmore og Sonofons køb af CBB, som skete til priser, der ligger under en tredjedel af handelsprisen for det norske selskab.

De to selskaber vil afsløre detaljerne for handlen onsdag på et pressemøde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere