Mia-ordre til East-West på dansk rejsekort

Det internationale konsortium East-West skal levere det nye danske rejsekort, som skal erstatte papirbilletter og papklippekort. De to øvrige prækvalificerede konsortier, Unisys og TranSys Danmark, er ude af billedet. Nu indledes de afsluttende forhandlinger med East-West om ordren, der anslås at have en værdi på to milliarder kroner.

Det internationale konsortium East-West skal levere det nye danske rejsekort, som skal erstatte papirbilletter og papklippekort.

Firmaet bag rejsekortet, Rejsekort A/S, har nemlig vendt tommelfingeren nedad til resten af de prækvalificerede konsortier, Unisys og TranSys Danmark.

Rejsekort A/S og indleder nu de afsluttende forhandlinger med East-West om ordren, der anslås at have en værdi på to milliarder kroner, erfarer Computerworld.

Samarbejdsaftaler med TDC
East-West-konsortiet er ejet af Thales e-Transactions CGA og Accenture Danmark. Der er desuden samarbejdsaftaler med TDC, DMdata, KHR arkitekter og Octopus Card Limited.

Flere af aktørerne i konsortiet har erfaringer med i bagagen, når det kommer til at drive rejsekort-forretning.

East-West står også bag rejsekortet i Holland med et system, der efter alt sandsynlighed svarer til den løsning, som vi vil få at se i Danmark. Samtidig driver samarbejdspartneren Octopus Card Limited et elektronisk rejsebetalingssystem i Hongkong.

Det er endnu uvist, om det danske rejsekort skal kunne bruges til mere, end hvad navnet peger på.

Hans Holmgren, teknisk direktør i Rejsekort A/S, har tidligere over for Computerworld givet udtryk for, at selskabet lægge vægt på flerfunktionalitet i valget af løsning.

Octopus-system

Hongkong-kineserne kan eksempelvis bruge kortet til betaling af så forskellige ting som parkering, shopping, indkøb af dagligvarer eller sågar fastfood. Desuden har det elektroniske chipkort mere end 253 forskellige anvendelsesmuligheder, der ikke dækker over betaling, som for eksempel adgangskort.

Rejsekort A/S og East-West fortsætter forhandlingerne om milliardordren og forventer at indgå en såkaldt ?betinget kontrakt? i løbet af januar.

Kontrakten falder først endeligt på plads, når trafikselskaberne bag rejsekortet og Folketingets Finansudvalg har godkendt projektet. Rejsekortet ventes i luften i løbet af 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere