Kunøe: Jeg vil i seng med Microsoft

Ib Kunøe er ny general for tropperne i Columbus It Partner. Han har med en garanti om 75 millioner kroner i ny kapital skabt ro og brolagt vejen for selskabets fremtidige vækst. Hans motivation er muligheden for at få Microsoft som partner.

It-millionæren Ib Kunøe har gennem familieselskabet Consolidated Holdings sat sig tungt på magten i konsulentvirksomheden Columbus IT Partner.

Han har købt en tredjedel af aktierne i selskabet fra Nordea og stifteren Michael Gaardboe, der er gået med til at sælge for en lavere kurs mod at få frisk likviditet til det trængte selskab.

Consolidated Holdings garanterer nemlig, at Columbus It Partner får udvidet kapitalen med 76 millioner kroner i foråret. Dermed kommer Ib Kunøe til at kontrollere minimum 40 procent af Columbus.

Vil i seng med Microsoft
- Jeg er inde i mange it-investeringer, men er der nogen i it-verdenen, som jeg ønsker at gå i seng med, så er det Microsoft, siger Ib Kunøe.

Han mener, at timingen for hans entre i Columbus er helt rigtig ? både i forhold til markedet og i forhold til Columbus, som han har fulgt i en årrække, men som han ikke var interesseret i, da Aston kunne blive del af handlen.

- Den var for stor og kompliceret, og efter min mening passede de to virksomheder egentlig ikke sammen, forklarer Ib Kunøe.

Microsoft driver væksten

Columbus er i dag global forhandler Microsofts ERP-løsninger, Microsoft Business Solutions, og Consolidated Holding satser på at den amerikanske software-gigant er den rette til at sparke væksten i omdrejninger.

- Kan Columbus bare holde nogenlunde tempo med Microsoft, så er der rigtig gode vækstmuligheder, vurderer Ib Kunøe.

Nordea og Michael Gaardboe har sat sin lid til at Ib Kunøe er manden, der kan skabe lønsom vækst i Columbus IT Partner i de kommende år.

De forventer, at den forholdvis bitte skilling de to har fået for salget af deres aktier kommer igen gennem stigende aktiekurs for deres resterende aktiebeholdninger.

Stor betydning
- Jeg ser nu et selskab, som har flere kontanter end nogen af vores danske konkurrenter, og det tror jeg kommer til at betyde meget i vores konkurrence og dermed for værdien af de aktier, som jeg beholder, siger Michael Gaardboe.

Han synes, at det har været vigtigt at lave en plan, hvor Nordea ikke kom til at tabe penge. Bare kursen holder sig over seks, kan banken sælge ud uden tab.

Michael Gaardboe mener ikke, at de to aktionærer har solgt for en slik, da Ib Kunøe tilfører selskabet "kloge penge" gennem sin erfaring fra it-branchen.

- Det må man betale for, understreger Michael Gaardboe, der ser frem til samarbejdet med den nye ejer.

Nordea kan nu komme ud af Columbus med skindet på næsen, og banken må ventes at sælge sin resterende beholdning på 11,45 procent, når lock-up perioden udløber, da banken aldrig har været strategisk investor i Columbus. Det bliver ikke med Ib Kunøe som køber.

- Jeg vil gerne have at aktierne bliver spredt så meget som muligt, og at der kommer liv og likviditet i aktien, for det her bliver da et stort selskab. Det er mit håb, siger Ib Kunøe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere