Artikel top billede

Streaming: Harry Potter-stjerne i grotesk actionkomedie

Daniel Radcliffe er noget så grundigt på spanden som tvangsrekrutteret stjerne i underholdende – men også noget ujævn – film om et live-streamet spil til døden.

Daniel Radcliffe er kendt som godhjertet og grundlæggende fredsommelig troldmandslæring på Hogwarts. Men i Guns Akimbo får han mildest talt lov at slå sig løs i en anden rolle.

Her spiller han Miles, en forsagt ansat i et amoralsk firma, der udvikler mobilspil som flår børn for deres sidste lommepenge.

Han savner sin lækre ekskæreste, kues af sin tyranniske chef og får afløb for alle de indestængte aggressioner som tastaturkriger, hvor han troller folk på online. Særligt går han i kødet på folkene bag Skizm; et live-streamet spil, hvor folk slår hinanden ihjel i virkeligheden.

Det kører kort sagt ikke specielt godt for Miles.

Men situationen går fra sølle til værre, da Skizm-folkene en dag får nok af al hans brokkeri og beslutter at tvangsrekruttere ham som næste offer for stjernepsykopaten Nix (Samara Weawing).

Helt hjælpeløs er han dog ikke, for bagmændene er så hensynsfulde at nitte to skarpladte pistoler til hans hænder. Praktisk i den forstand, at man ikke taber dem så let. Men mindre heldigt, når man eksempelvis skal på toilettet.

Desuden hænger der konstant droner over Miles og streamer ydmygelserne – og de er mange! – til stor fornøjelse for et enormt publikum.

Den spøjse titel ”Guns Akimbo” henviser til betegnelsen for at bære et skydevåben i hver hånd, og filmen kan ikke beskyldes for at tage sig selv specielt alvorligt. Det vil også være en tilsnigelse at betegne historien som sammenhængende.

Til gengæld er den ekstremt voldelig, klippet omtrent som et videospil og er kort sagt en film af den slags, som tiltaler nogle, mens andre hurtigt vil tage ladegreb på fjernbetjeningen.

Men den er undertiden også ret sjov på en virkelig grotesk facon.

Så lader man sig ikke skræmme væk af ovenstående, er den et bud på underholdning en aften, hvor popcornene sidder løst og eventuelle mindre børn er lagt noget så eftertrykkeligt i seng.

Se traileren her.

Titel: Guns Akimbo.

Kan streames på Apple TV+