Skatteministeriet vil fjerne cd-afgift

For at få bugt med den private import af cd- og dvd-skiver anbefaler Skatteministeriet, at afgiften på produkterne helt fjernes og at kunstnerne i stedet belønnes direkte fra finansloven. Det giver gevinst til samfundet, lyder vurderingen.

Der er samfundsmæssig en økonomisk gevinst ved at fjerne afgiften på cd- og dvd-skiver og i stedet opkræve pengene over indkomstskatten og forære dem til kunstnerne.

Anbefalingen kommer i en rapport fra Skatteministeriet, der vurderer, at den økonomiske gevinst kan være på op til 52 millioner kroner, hvis man fjerner afgiften helt. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Rapporten, der er udarbejdet for at finde tiltag, der skal sætte en stopper for den private import via grænse- og internethandel, konkluderer, at man kan halvere afgiften fra det nuværende niveau på 9,68 kroner på dvd-skiver, uden at det går ud over provenuet.

I Tyskland er afgiften på en dvd-skive på 1,26 kroner. En typisk blank dvd-skive, som kan købes for omkring 29 kroner i en dansk butik, kan købes syd for grænsen til mellem otte og 12 kroner. På internettet kan de købes til priser helt ned til 3,45 kroner.

I Danmark blev der solgt 9,15 millioner blanke cd- og dvd-skiver i 2003, og Copy-Dan hentede 55 millioner kroner på den konto. Embedsmændene vurderer, at samfundet hellere skulle give pengene via finansloven.

I Copy-Dan ser man positivt på ideen, som man sammenligner med biblioteksordningen.

Formand Arne Würgler mener dog, at den nuværende ordning er fin og tror ikke på at grænsehandlen med blanke cd-skiver er så omfattende som Skatteministeriet vurderer.

Afgiften på cd-skiver blev nedsat for et år siden til 1,75 kroner fra 4,17 kroner og Skatteministeriet vurderer, at salget vil øges over 60 procent i år, da prisforskellen til grænsebutikkerne er indsnævret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere