Viasat bøjer sig i sag om ulovligt telesalg

Satellitselskabet Viasat går med til at betale en bøde på 210.000 kroner for at have ringet forbrugere op og forsøgt at sælge digitale parabolmodtagere uden først at have fået forbrugernes samtykke. Det førte i 2002 til, at Forbrugerombudsmanden meldte selskabet til politiet.

Satellitselskabet Viasat bøjer sig og betaler et bødeforlæg fra politiet på i alt 210.000 kroner for at have kørt en telemarketingkampagne over for forbrugere, der ikke havde givet selskabet tilladelse til at kontakte dem.

Viasat, der blandt andet står bag TV3, forsøgte i 2002 at sælge digitale parabolmodtagere til forhenværende kunder og til kunder, der havde analogt udstyr.

En række kunder var utilfredse over, at Viasat ringede dem op, uden de havde givet tilladelse til, at Viasat kunne markedsføre sine produkter over for dem via telefonen.

Derfor klagede flere kunder til Forbrugerombudsmanden, som i august 2002 meldte Viasat til politiet.

Det resulterede i en bøde på 210.000 kroner til selskabet. Et resultat som Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen er godt tilfreds med.

- Sagen viser, at det er dyrt at overtræde reglerne om telefonsalg. Jeg håber størrelsen af bøden har en præventiv virkning, skriver Hagen Jørgensen i en pressemeddelelse.

Ud over Viasat blev også telemarketingselskabet Teleperformance og installationsfirmaet Bendix Consult meldt til politiet.

De har begge accepteret at betale en bøde på hver 170.000 kroner.

Telemarketing uden forudgående samtykke over for private er generelt forbudt i Danmark med få undtagelser som eksempelvis salg af avisabonnementer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere