Trængt Tiscali sælger fra på kernemarked

For knap 142 millioner kroner har internetleverandøren Tiscali solgt sin belgiske forretning til Scarlet Belgie Holding. Tiscali har indtil salget nægtet at det ville sælge fra på kernemarkederne. Det øger muligheden for et dansk salg.

Tiscali sælger ud på kernemarkederne for at rejse kontanter, som skal bruges i forbindelse med udløbet af en kæmpegæld næste år. Mandag solgte selskabet sin belgiske forretning til Scarlet Belgie Holding.

Salget af den belgiske forretning mandag adskiller sig fra de hidtidige, ved at selskabet nu fraviger sin politik om ikke at sælge fra på de fem kernemarkeder i Italien, Frankrig, Storbritannien, Tyskland og Benelux, som inkluderer Belgien, Holland og Luxembourg.

Pres på finanserne
At Tiscalis salgsbølge ny skyller ind over kernemarkederne understreger det pres, som selskabet oplever på finanserne.

Et frasalg i Danmark, der ikke er et kernemarked for Tiscali, kan derfor meget vel ligge i kortene inden for det kommende år, som er den frist moderselskabet har lagt for salg af enheder uden for fokusområderne.

Indtil nu har den danske chef, Serge Lupas, afvist at Tiscali Danmark er til salg.

Tiscali kalder selv salget af den belgiske forretning for endnu et skridt i selskabets strategiske plan om at fokusere de finansielle og ledelsesmæssige ressourcer på kernemarkederne, fremgår det af en meddelelse.

Mangler fortsat et stykke vej
Internetudbyderen, der har base på Sardinien, har nu samlet over 750 millioner kroner fra salget af forretningsenheder, der ligger uden for kernemarkederne, men mangler stadig et stykke vej.

Næste år udløber en gældsobligation på 250 millioner euro eller knap 1,9 milliarder kroner, og selskabets udsalg af aktiver skal medvirke til at betale gælden.

Tiscali har kæmpet med store underskud i flere år, og har derfor måtte ty til frasalg, for at finansiere butikken.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere