TDC: Ligningsråd koster os 400 mio. kr.

TDC klager over Ligningsrådets afgørelse om at værdiansætte goodwill i datterselskabet Talkline langt under TDC's egen vurdering. Det vil koste telekoncernen næsten 400 millioner kroner i ekstra skattebetaling i første halvår af 2005, vurderer selskabet. TDC anker nu afgørelsen til Landsskatteretten.

TDC er utilfreds med Ligningsrådets værdiansættelse af teleselskabets tyske datterselskab, Talkline, som vil resultere i en ekstra skatteregning til selskabet på knap 400 millioner kroner.

Ligningsrådet fastsætter værdien af goodwill i Talkline til 3,6 milliarder kroner, mens TDC selv har opgjort den til 6,3 milliarder kroner.

- TDC er af den opfattelse, at Ligningsrådets værdiansættelse på en række punkter er foretaget på basis af alt for negative forudsætninger, vurdering og forventninger, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

385 mio. mindre end forventet
Det betyder, at værdien af skattefradraget bliver 385 millioner kroner mindre end TDC's forventninger. Alligevel sparer koncernen 475 millioner kroner i skat for årene 2001, 2002 og 2003.

- Vi betaler naturligvis den skat, vi skal. Men vi vil ikke betale mere, end vi skal. Og hvis vi bare retter os efter Ligningsrådets afgørelse kommer vi efter alt at dømme til at betale for meget. Derfor mener vi, at det ville være ansvarspådragende over for vores aktionærer, hvis vi ikke ankede, udtaler administrerende direktør og koncernchef Henning Dyremose.

Han vurderer, at Landskatteretten vil afgøre sagen til TDC's fordel, men at sagen nok vil tage et par år.

Ud over anken til Ligningsrådets skatteafgørelse beklager koncernchefen, at den af regeringen nedsatte undersøgelseskommision, der skal opklare hvorfor Svend Erik Hovmand (V) i sin tid som skatteminister skrottede et forslag, der ville hindre virksomheder som TDC i at benytte det omtalte skattefradrag.

Misvisende omtale
Det er ikke TDC, der undersøges, og Henning Dyremose mener derfor, at det er misvisende at omtale undersøgelsen som TDC-sagen.

- Undersøgelseskommisionen er nedsat for at undersøge og redegøre for den politiske beslutningsproces. Lovligheden af TDC's skattefradrag er ikke til debat, siger Henning Dyremose.

Han understreger, at TDC blot indrettede sig efter den gældende lovgivning uanset hvad andre måtte ønske sig.

På grund af usikkerheden om opgørelsen af goodwill i Talkline har TDC hensat penge til at imødegå usikkerheden, og de dækker så godt, at ligningsrådets afgørelse ikke får indflydelse på TDC's resultatforventninger for 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere