Musikselskaber lune på betalings-P2P

Medieindustrien er opsat på at tryne distributører af piratkopieret materiale og bakker nu op om en ny P2P-tjeneste, der lanceres næste år med musik fra tre af de fire største musikselskaber. Tjenesten skal fungere som Kazaa og de øvrige P2P-netværk. Forskellen er, at det skal koste penge.

Musikindustrien er ivrig efter at demonstrere, at den ikke er imod peer-to-peer (P2P) netværk, men blot modstander af distributionen af piratkopieret materiale.

Tre af verdens fire største musikselskaber lægger nu deres musikkataloger til rådighed for en ny P2P-tjeneste, Peer Impact, der lanceres i USA begyndelsen af næste år.

De tre er Universal, Warner og Sony, mens EMI fortsat forhandler om en tilknytning.

Lukket netværk
Selskaberne har været ivrige efter at finde metoder at distribuere deres musik gennem P2P-netværk, men har ikke ønsket at benytte eksisterende tjenester som Kazaa og Grokster, der er fyldt med piratkopieret materiale.

Hvis deres musik var til rådighed via disse tjenester kunne det tolkes som en blåstempling af de samme tjenester, som musikselskaberne anklager for at have kostet dem milliarder af kroner.

Peer Impact bliver et lukket netværk, som giver brugerne mulighed for at dele musiknumre, som allerede er købt via netværket. Man kan ikke selv introducere materiale i Peer Impact.

Når man har downloadet filen bliver der sendt en regning på 5,55 kroner per sang. Det svarer til 99 cent og er nøjagtig samme pris, som det koster at købe en sang hos Apples Itunes.

Fra udbydernes side er brugen af P2P-teknologien en stor besparelse, da distrubutionen udnytter brugernes egen båndbredde.

Sikkerhed vigtig

Spørgsmålet er, så om man kan skabe et sikkert og lovligt fildelingsunivers, som samtidig kompenserer rettighedshaverne.

Faren er, at man i P2P-netværk aldrig rigtig ved hvad man henter ned før end man åbner filen på sin egen computer.

Og skuffelsen vil nok være til at føle, hvis man tror man har hentet den sidste nye sang med Eminem, og så finder ud af at man i virkeligheden har hentet temaet til Bamses billedbog eller at musikken man lige har købt har en virus eller en trojansk hest i tilgift.

Kan den risiko ikke fjernes, kan man ligeså godt bruge de traditionelle online-musikbutikker, lyder ræsonnementet.

Peer Impact vil indledningsvis have et musikkatalog med en halv million sange, når tjenesten lanceres i første kvartal af 2005. Det ventes at kunne øges til en million sange, når de mindre musikselskaber tilslutter sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere