Musikselskaber lune på betalings-P2P

Medieindustrien er opsat på at tryne distributører af piratkopieret materiale og bakker nu op om en ny P2P-tjeneste, der lanceres næste år med musik fra tre af de fire største musikselskaber. Tjenesten skal fungere som Kazaa og de øvrige P2P-netværk. Forskellen er, at det skal koste penge.

Musikindustrien er ivrig efter at demonstrere, at den ikke er imod peer-to-peer (P2P) netværk, men blot modstander af distributionen af piratkopieret materiale.

Tre af verdens fire største musikselskaber lægger nu deres musikkataloger til rådighed for en ny P2P-tjeneste, Peer Impact, der lanceres i USA begyndelsen af næste år.

De tre er Universal, Warner og Sony, mens EMI fortsat forhandler om en tilknytning.

Lukket netværk
Selskaberne har været ivrige efter at finde metoder at distribuere deres musik gennem P2P-netværk, men har ikke ønsket at benytte eksisterende tjenester som Kazaa og Grokster, der er fyldt med piratkopieret materiale.

Hvis deres musik var til rådighed via disse tjenester kunne det tolkes som en blåstempling af de samme tjenester, som musikselskaberne anklager for at have kostet dem milliarder af kroner.

Peer Impact bliver et lukket netværk, som giver brugerne mulighed for at dele musiknumre, som allerede er købt via netværket. Man kan ikke selv introducere materiale i Peer Impact.

Når man har downloadet filen bliver der sendt en regning på 5,55 kroner per sang. Det svarer til 99 cent og er nøjagtig samme pris, som det koster at købe en sang hos Apples Itunes.

Fra udbydernes side er brugen af P2P-teknologien en stor besparelse, da distrubutionen udnytter brugernes egen båndbredde.

Sikkerhed vigtig

Spørgsmålet er, så om man kan skabe et sikkert og lovligt fildelingsunivers, som samtidig kompenserer rettighedshaverne.

Faren er, at man i P2P-netværk aldrig rigtig ved hvad man henter ned før end man åbner filen på sin egen computer.

Og skuffelsen vil nok være til at føle, hvis man tror man har hentet den sidste nye sang med Eminem, og så finder ud af at man i virkeligheden har hentet temaet til Bamses billedbog eller at musikken man lige har købt har en virus eller en trojansk hest i tilgift.

Kan den risiko ikke fjernes, kan man ligeså godt bruge de traditionelle online-musikbutikker, lyder ræsonnementet.

Peer Impact vil indledningsvis have et musikkatalog med en halv million sange, når tjenesten lanceres i første kvartal af 2005. Det ventes at kunne øges til en million sange, når de mindre musikselskaber tilslutter sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere