Den koster lige så meget som meget kendte mærker eller meget større højttalere og kan mindre end mange af disse.
Dali Katch G2 ligner på papiret en taber, men straks jeg fik den i hånden blev holdningen en anden.
For trods plastfronter og en lidt for iøjnefaldende guldfarvet knap med logo. Ja, så er det tydeligt, at G2 er et kvalitetsprodukt. Og nu begynder prisen på 2.895 kroner at give lidt mere mening.
Jeg synes dog stadig, at det er mange penge for en trådløs batteridreven højttaler på størrelse med en finere damehåndtaske.
Smalt design med detaljer
I hånden bemærker du dog kvaliteten.
Det 4,7 centimeter smalle kabinet er bygget i aluminium, og i virkeligheden er ellipseformen egentlig ret fed.
På trods af at den er smal står den fint via sine gummifødder i bunden. I bunden finder du også en skrue. Skru den ud og du kan flytte en gummirem på siden - så har du et håndtag.
Det er en ret fed detalje. Mindre fedt er det, at skruen kan tages helt af. Tænker ikke der går lang tid, før den er blevet væk.
Så skru den kun ud, til du kan rykke remmen og skru den i igen. Desværre kræver den værktøj. Her kunne det være lækkert med en skrue med riller på siden, du kan justere med fingrene.
Designet er som sagt enkelt, og øverst finder du blot nogle få knapper, så du kan tilslutte og justere volumen.
Kun Bluetooth
Du kan tilslutte via Bluetooth og en analog mini jack indgang. Thats it.
Ingen AirPlay, Chromecast eller andet. Men OK, en enhed af denne type er også mest oplagt til Bluetooth direkte fra din smartphone fra din streaming tjeneste.
Du kan oplade din smartphone via USB op til to timer. Katch G2 kan spille op til 30 timer og det holder faktisk i praksis, så længe du ikke spiller meget højt.
Og det giver sig selv, for selvom den leverer rimelig høj lydstyrke for sin størrelse, så er det ikke den, som du bruger til festbrug.
Der spilles i begge retninger og hver side har to styk 3,5” basenheder og 21 mm soft dome diskant. Og trækkes af hver sin 25 watts forstærker.
Der spilles ikke stereo, men den kan parres med en anden G2 og levere ægte hi-fi-lyd.
Dali er lavet til at tage med rundt, men ikke i dansk sommervejr (regn).
Den er ikke vand- eller støvtæt, så den skal bruges varsomt og helst hjemme i stuen eller på den overdækkede terrasse.
Leverer høj lydkvalitet
Nu er det indlysende, at det er begrænset, hvad en lille smal enhed kan levere af højtspillende vellyd. Her gør Dali det faktisk fremragende.
Dali har ikke været fristet til at manipulere meget med lyden, som mange gør for at få mere effekt ud af en lille enhed. De danske lydsnedkere ved, hvad de skal gøre for at få god lyd. Og det er dybest set gode højttalere, god forstærker og et godt kabinet.
Således er lydbilledet meget rent og virker ret direkte og umanipuleret.
Du oplever et fint dynamikområde og overraskende mange detaljer. Glem alt om et kæmpe lydbillede med masser af bas. Sæt den tæt på, hvor I sidder, og den vil spille uforvrænget ud til begge sider.
Du kan vælge forskellige præ-indstillinger (modes), og de fungerer faktisk. Varm bliver mere varm, men på bekostning af en mere tilbagetrukket mellemtone. Indstillinger er lette at skifte mellem, så det er let at høre, hvad der passer bedst.
Begrænsninger trækker ned
Hvorvidt Katch er et match for dig, kan kun du afgøre.
Det er på mange måder en nærfelts-højttaler, som du anvender solo eller til den lille terrasse og som du anvender både inde og ude hele året - men altså ikke til festbrug.
Dens forcer er bestemt den høje lydkvalitet og fine byggekvalitet i det lidt aparte design.
Prisen er i den lidt høje ende, og det koster en karakter i et ellers gennemført produkt.