Fem millioner nye Firefox på en uge

Mozilla-browseren Firefox går troligt frem på bekostning af Internet Explorer. På en uge har fem millioner mennesker downloadet Firefox. Hvis browserkrigen er blusset op igen, så handler det om det lange, seje træk og ikke om en revolutionær blitzkrieg.

Der er bestemt fut i den vævre opkomling blandt webbrowsere, Firefox. Siden Firefox 1.0 blev lanceret i sidste uge, er den blevet downloadet mere end fem millioner gange.

Internet Explorer er dog endnu ikke vippet af pinden.

Firefox har nu 4,6 procent af markedet, og sammenlagt Mozilla-browserne har 7,4 procent i alt.

Microsoft mister markedsandele

Det viser den seneste statistik fra det hollandske firma Onestat.com, der har fulgt browser-brugen hos to millioner netbrugere i 100 lande verden over.

Mens Mozilla-browserne kanter sig frem, er de seneste tre versioner af Internet Explorer gledet ned til 88,9 procent fra de altdominerende 92,9 procent siden maj måned.

Det lyder ikke måske ikke voldsomt, men Microsoft mister rent faktisk markedsandele, noget som softwaregiganten ikke er vant til.

Herhjemme viser en opgørelse fra FDIM, Foreningen af Danske Internetmedier, et lignende billede, selvom Internet Explorer står for 92,6 procent af de danske browsere.

Windows i et vadested

Som den nys overståede Microsoft IT Forum i København viste, befinder Microsoft sig i et slags vadested.

Det nye Windows-styresystem Longhorn er blevet udsat til 2006, og dermed kommer der heller ikke en ny version af Internet Explorer foreløbigt.

Microsoft har ikke været på banen med en ny version af Internet Explorer i årevis. Softwarekæmpen har dog meldt ud, at firmaet kan opdatere funktionerne i Internet Explorer før der kommer nye versioner.

- Vi har ikke lige planer om at bruge den mulighed, men den er der, siger Gary Schare, produktchef hos Windows.

Microsoft vinder til sidst

Gary Schare har udtalt til nyhedstjenesten Cnet, at Microsoft ikke tager den hollandske undersøgelse så tungt. Han mener, at Mozillas fremgang skyldes 'tidlige tilegnere', der kaster sig over Firefox.

- Undersøgelsen tager heller ikke de mange i betragtning, der bruger Internet Explorer på arbejdspladsens intranet, men som ikke kommer på nettet. I sidste ende vil brugerne sandsynligvis beslutte sig for at Internet Explorer trods alt er det bedste valg. Men vi er da glade for, at folk bruger Firefox på en Windows-platform, siger Gary Schare.

Mens Microsoft væbner sig med tålmodighed, opruster AOL allerede med den næste udgave af Netscape.

AOL lancerede Netscape 7.2 så sent som august, men er nu på vej med en spritny version, der bliver baseret på Firefox.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere