Microsoft: Kvinder, smøg ærmerne op

Som resten af it-branchen mangler Microsoft kvalificerede kvinder. På netværksarrangementet ?Women in Technology? på IT Forum 2004 skortede det hverken på gode råd eller dygtige damer. Det handler om at tro på sig selv ? og om at smøge ærmerne op.

Microsoft mangler kvinder, indrømmer vicedirektør Jens Moberg, Microsoft EMEA, på Microsoft IT Forums mest kvindelige indslag - frokost- og netværksarrangementet ?Women in Technology?.

Der er dømt damefrokost i ordets bedste betydning. Mødet begynder med en lækker buffet, og snakken går livligt. De ser skarpe ud, kvinderne i lokalet ? der er ingen nørder her.

Jens Moberg lægger ud med at opfordre kvinderne i lokalet til at gå efter guldet og tro på, at de kan få det.

- Lederskab kommer ikke af klasse, køn eller uddannelse. Man skal ville være leder og have en vision, siger han.

Vi mangler kvinder

- Vi har ikke nok kvinder i Microsoft, men vi arbejder på at få det. Vi ser blandt andet på, hvordan vi kan tiltrække kvinder, og på hvordan vi kan blive bedre til at nurse de kvindelige talenter, vi har. Men det handler ikke om mangfoldighed for mangfoldighedens skyld, understreger Jens Moberg.

Det er derimod vigtigt, at få forskellighederne til at skabe resultater for firmaet.

Jens Moberg forklarer, at der for ham ikke er noget, der hedder svagheder. Det er bare ?sårbare områder?, som man kan sætte ind over for.

For eksempel er han enormt dårlig til at gennemføre ting, men så omgiver han sig med dygtige medarbejdere, der kan holde ham fokuseret. Og han vil strække sig langt for at holde på de dygtigste medarbejdere.

- At arbejde med mennesker, der er anderledes end en selv, giver diversitet og dermed værdi for firmaet. Det nytter ikke at være for selvkritisk. Det er bedre at være selvbevidst og vide, hvor man kan gøre det bedre, pointerer Jens Moberg, og slutter af med en vending, hans kone har lært ham:

- Hvis du vil blive til nogen eller noget, så vær dig selv.

Du skal levere varen

Jens Moberg bliver afløst af Rosa Maria Garcia, chef for Microsoft i Spanien.

Hun er en lille væver kvinde, der har mere været i it-branchen i mere end 20 år og har været hos Microsoft i 15 år.

Hendes engelske er stadig gebrokkent. Det var det også, dengang hun fik Steve Ballmer til at give hende et job.

Hun havde i et skænderi fortalt ham, at der manglede internationale folk i hovedkvarteret. Så fik hun et strategi-topjob.

- Hvis man skal bryde ?glasloftet? som kvinde, så kræver det talent, en stor indsats, disciplin og mod. Man skal ville se resultater. Når jeg lover noget, så leverer jeg. Folk skal stole på dig. Hvis du beder dine medarbejdere om at hoppe ud af et vindue, så skal de kunne stole på, at du griber dem, pointerer hun.

Rosa Maria Garcia kommer fra små kår, men har altid troet på, at hun kunne nå langt.

- Det kræver udholdenhed at få succes. Du er nødt til at vælge, satse og have langsigtede mål. Og du skal få folk til at arbejde for din sag, siger Rosa Maria Garcia beslutsomt.

Hun er meget passioneret omkring sit arbejde - også når det er hårdt.

- Personligt vil jeg bare gerne elskes af alle, men jeg er nødt til at gøre det rigtige for firmaet - ikke for mig selv. Jeg skal tage nogle beslutninger, der ikke handler om mig, forklarer Rosa Maria Garcia, der først og fremmest har dette råd til kvinder, der vil frem i en mandeverden.

- Du skal motivere dig selv. Ellers kommer du ingen vegne, fastslår hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere