Og endnu engang hjertelig velkommen til din digitale nyhedsoversigt over, hvad der har rørt sig i it-verdenen.
Vi begynder med et 10-årsjubilæum, som løber af stablen om få timer.
God læsning fra dagens morgenvagt, Alexander Haslund.
Nu går OffDig 2022 i luften
I dag og i morgen - 23. og 24. marts - afholder Dansk IT sin store årlige it-konference OffDig 2022.
Det sker endnu engang i Musikhuset Aarhus, hvor der her fra klokken 08.30 bydes på morgenmad, inden det tætpakkede program indledes med først oplæg en time senere.
På konferencen lover Dansk IT, at du bliver opdateret og præsenteret for de nyeste trends og projekter inden for offentlig digitalisering i både ind- og udland.
Programmet byder på et hav af prominente talere fra det danske it-land, debatter, keynotes, cases, festligheder og meget mere.
I år er lidt særlig, da det er OffDigs 10-årsjubilæum. Det klæder da også jubilæet, at der i år kan meldes udsolgt. Hele 1.600 deltagere skal presses ind til konferencen over de næste to dage.
Her fra Computerworld vil vi gerne ønske alle en god og lærerig konference.
Dansk robotbranche forventer vild vækst
Den danske robotbranche med selskaber som Universal Robots og MIR i front ser ifølge ny analyse ind i en lys fremtid.
Over de næste fire år står den samlede branche, der lige nu består af 418 virksomheder, til at hæve omsætningen fra 21,1 milliarder kroner i 2021 til 37,2 milliarder kroner i 2025, herunder beskæftige 18.800 ansatte i Danmark.
Det viser en ny analyse fra Odense Robotics, skriver Finans.
"Vi kan se, at virksomhederne kigger ind i stærke muligheder ude i verden, og at globale megatendenser øger efterspørgslen. Så de forventer en endnu stærkere vækst fremover," siger Mikkel Christoffersen, direktør for Odense Robotics, til Finans.
I perioden 2020 til 2021 formåede den samlede danske robotbranche at hæve omsætningen med 12 procent.
TDC sætter turbo på 5G
TDC Erhverv introducerer 5G som standard i alle One+ mobilabonnementer med data.
Det oplyser teleselskabet i en meddelelse.
Ud over at sætte turbo på internethastigheden med 5G, fordobler TDC Erhverv mængden af data i alle abonnementer, der inkluderer data. Med dette ønsker man at matche fremtidens arbejdsplads, lyder det.
"Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan skabe en bedre oplevelse for vores kunder. Derfor er vi glade for, at vi nu styrker vores 5G-tilbud til både nuværende og eksisterende kunder, som har et One+ mobilabonnement med data," lyder det fra John Henriksen, CEO hos TDC Erhverv.
"Med et hurtigere og mere stabilt netværk, som 5G-netværket er, skaber vi rammerne for mere effektivt hjemmearbejde og befordrer dermed en større arbejdsmobilitet," fortsætter han.
TDC Net åbnede sit 5G-netværk 7. september 2020
Aftale om udflytning af uddannelsespladser "minder om et ludospil"
Regeringen har netop præsenteret ny aftale om udflytning af uddannelsespladser.
Men hos IT-Branchen ærgrer man sig over, at man ikke er kommet i mål med at få flere it-uddannelsespladser.
"Aftalen minder lidt om et ludospil, hvor man har fået én brik i mål, mens de tre andre stadig står på brættet og afventer deres skæbne. Her havde vi nok håbet på, at aftalen havde sikret, at alle brikkerne kom i mål," lyder det fra Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, i en meddelelse.
IT-Branchen er dog glad for, at politikerne har lyttet til erhvervslivets opråb om behovet for flere it-kompetencer, og har forsøgt at fritage STEM-uddannelserne. Men man mangler stadig at se, om der reelt kommer flere eller færre it-uddannelsespladser ud af forliget, lyder det.
Blandt andet er det ifølge Mette Lundberg meget positivt, at aftaleparterne har valgt at undtage IT-Universitetet.
Du kan læse om hele udflytningsaftalen på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.
Capgemini vil opbygge ny forretningsenhed i Danmark
Capgemini har ansat Carsten Berg Kjeldsen med fortid fra IBM, Microsoft og Kampstrup til at lede Capgeminis nye dansk engineering-forretning.
Det skriver ITWatch på baggrund af en pressemeddelelse.
Carsten Berg Kjeldsen skal nu opbygge det nye forretningsområdet sideløbende med selskabets it-konsulentforretning.
"Med Carsten får vi en stærk profil til at forene den klassiske digitale forretning i Capgemini med de nye kompetencer inden for produktudvikling, R&D, procesoptimeringer, mv," lyder det fra Claus Rydkjær, direktør i Capgemini Danmark.
Alibaba tilbagekøber aktier for 169 milliarder kroner
Alibaba sætter yderligere milliarder af til at købe egne aktier.
Selskabet har øget sit aktietilbagekøbsprogram med hele 10 milliarder dollar til i alt 25 milliarder dollar svarende til 169 milliarder kroner.
Det sker ifølge Wall Street Journal i et forsøg på at berolige investorer om virksomhedens udsigter efter et år, hvor aktien er faldet drastisk.
På børsen i New York er Alibabas kurs faldet næste 13 procent i år - og er faldet omkring 57 procent i løbet af de seneste 12 måneder. Aktien handles også i Hong Kong, hvor den er steget 11 procent tirsdag.
En analytiker siger til Wall Street Journal, at den udvidede tilbagekøbsplan "sandsynligvis er det største aktietilbagekøbsprogram nogensinde i Kinas internetsektor."
Sammenligner man med de amerikanske tech-giganter, er det dog ikke helt så opsigtsvækkende. Sidste år øremærkede Alphabet og Microsoft op til henholdsvis 50 og 60 milliarder dollar til tilbagekøb.
Elon Musk danser til åbning af ny tysk Tesla-fabrik
Tesla har nu officielt åbnet for sin fabrik - Gigafactory - i Gruenheide uden for Berlin. Og i går tirsdag kunne de første 30 Model Y'ere fra den nye fabrik blive overrakt kunder foran den tyske kansler Olaf Scholz.
Det skriver Bloomberg.
Telsa-direktør Elon Musk fulgte samtidig et tidligere afgivet løfte om at danse, som han også gjorde det, da Tesla åbnede sin Shanghai-fabrik for to år siden.
Du kan få en smagsprøve på Elon Musk' dansemoves via Twitter her.
Fabrikken, der er den første Teska-fabrik i Europa, har kostet cirka 37 milliarder kroner og blev annonceret tilbage i 2019.
Nu skal fabrikken så i omdrejninger, hvis Tesla skal følge med den enorme efterspørgsel efter el-biler på verdensplan.
"Starten på produktion er fin, men volumenproduktion er den svære del," sagde Elon Musk ifølge Bloomberg under et besøg på fabrikkens byggeplads i oktober.
Han sagde da, at Tesla ville sigte mod at fremstille 5.000 til 10.000 køretøjer om ugen ved udgangen af dette år.