Meta melder nu ud, at det ikke er tilladt at bruge selskabets platforme til at opfordre til drab på statsledere.
Det skriver Reuters.
De statsledere, der refereres til, er med stor sandsynlighed Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Belaruses præsident, Alexander Lukashenko.
Det sker efter Reuters baseret på interne dokumenter fra selskabet i sidste uge rapporterede, at Meta nu ville tillade opfordringer til vold mod russere i Ukraine, hvis man er bosat i bestemte lande i nærområderne.
Dertil kom det frem at opfordringer til vold og drab mod de to ovennævnte præsidenter også ville være tilladt, men den går alligevel ikke, meddeler Meta nu.
Midlertidig ændring er nødvendig
Meta platforms stod fast på, at en midlertidig ændring af selskabets retningslinjer var nødvendig, således at ukrainere, der udviser frustration over invasionen ikke bliver censureret.
Metas Global Affairs President, Nick Clegg, meddeler dog nu, at selskabet indsnævrer fokus for de nye regler, da det er vigtigt at platformen ikke bruges til at opfordre til vold mod normale russere eller statsledere.
"Vi tillader heller ikke opfordringer til at myrde et statsoverhoved. Så for at fjerne enhver tvetydighed om vores holdning indsnævrer vi vores vejledning yderligere for at gøre det eksplicit, at vi ikke tillader opfordringer til et statsoverhoveds død pr. vores platforme," sagde Nick Glegg ifølge Reuters.
Stor konflikt
Ruslands regering har blokeret for landets borgeres adgang til Metas platforme efter regelændringerne, som tillader opfordringer til vold mod russere i Ukraine.
Instagram blev blokeret mandag, og Facebook blev blokeret i sidste uge, og det sociale medie var i forvejen begrænset i landet som en konsekvens af, at Facebook havde begrænset russiske statsstøttede mediers adgang til platformen.
Blokeringen af adgang til sociale medier, får nu landets borgere til at søge efter alternative metoder.
Mandag aften steg efterspørgslen efter virtuelle private netværk (VPN) således med 2088 procent sammenlignet med den gennemsnitlige efterspørgsel på en dag i februar, skriver Reuters baseret på data fra Top10VPN.
VPN'er var i forvejen på fremmarch i landet.
Rusland forbød flere VPN’er sidste år, men ikke alle er forsvundet fra landet, skriver mediet.