Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgenbriefing, som igen i dag leveres af Kristoffer Ingemand.
Dagens nyhedsoverblik byder på prisstigninger hos Microsoft, opkøb af mindre selskaber, et danskstartet succesfirma, der vil lave virtuelle koncerter og kritik af en bar i Randers.
Så burde den være der: Microsofts priser stiger i dag
I dag bør Microsofts priser stige for kunder på Cloud Solution Provider (CSP) platformen.
Oprindeligt skulle priserne være steget 1. marts, men for CSP-platformen blev prisstigningerne forsinket til 15. marts klokken 12 UTC, hvilket svarer til klokken 13 dansk tid.
Det har Microsoft oplyst i en meddelelse.
Det betyder, at i dag har været deadline for at låse sin pris i et år til den nuværende pris, inden prisstigningerne.
Transaktioner, der er sendt ind efter 15. marts, vil blive faktureret til den nye pris.
Det drejer sig om produkterne:
- Microsoft 365 Business Basic
- Microsoft 365 Business Premium
- Office 365 E1
- Office 365 E3
- Office 365 E5
- Microsoft 365 E3
Unity vil lave virtuelle koncerter – samarbejder med musikvirksomhed
Danskstartede Unity indgår et samarbejde selskabet Insomniac Events, som beskæftiger sig med indenfor elektronisk dansemusik.
Det oplyser parterne i en meddelelse.
Det er planen, at de to sammen skal udvikle virtuelle koncerter, hvor publikum kan samles hvor publikum kan samles i cyberspace på tværs af lokationer og tidszoner.
"Partnerskabet med Insomniac er en fantastisk mulighed for os her i Unity. Insomniac er revolutionerende og er altid på udkig efter, hvordan de kan udvide deres vision og bringe ekstra værdi til fællesskabet. Partnerskabet her er begyndelsen på et langt samarbejde, som vi tror vil skabe et nyt niveau af interaktive oplevelser inden for live underholdning" udtaler Peter Moore, Senior VP og General Manager, Unity Sports & Live Entertainment, i meddelelsen.
Insomniac ser også frem til det nye initiativ.
"Det er en stor ære at teame op med Unity på denne rejse. Vores vision er at skabe en social oplevelse, hvor historier og musik samler os og giver os en følelse af at høre til. Unity hjælper os med at skabe en verdensomspændende oplevelse og giver vores community vores allerførste rum i metaverset, hvor vi kan samles, dele og opleve," udtaler Pasquale Rotella, Founder og CEO i Insomniac Events i meddelelsen.
It-selskabet CCIT køber mindre virksomhed
CCIT køber selskabet IT Business-Partner i Fredericia og etablerer sig derved i Trekantsområdet.
Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.
"Ambitionerne hos CCIT flugter perfekt med vores mission om at være virksomhedens eksterne IT-afdeling," udtaler direktør Torben Hansen fra IT Business-Partner i meddelelsen og uddyber:
"Som en del af CCIT kan vi nu tilbyde vores kunder en endnu bredere vifte af løsninger inden for blandt andet server og storage. Derudover er det vigtigt for mig at slå fast, at medarbejdere og kunderelationer fortsætter som hidtil."
Torben Hansen fortsætter som partner i CCIT.
IT Business-Partner havde ved seneste regnskab en bruttofortjeneste på 3,2 millioner kroner og fem beskæftigede medarbejdere.
"Vi er glade for at få en stærk bastion i Jylland med centralt domicil. Med købet af IT Business-Partner er vi en komplet IT-leverandør og kan levere på vores mission om at tilbyde Enterprise-løsninger til SMV Danmark. I tillæg er vi glade for, at Torben Hansen har sagt ja til at blive partner, så vi kan bevare kontinuiteten og den dygtige stab," udtaler Hans Dürke Bloch, managing partner og co-CEO hos CCIT, i meddelelsen.
Visma køber virksomheden Credito
Visma køber selskabet Credito for at hjælpe bogholdere, revisorer og advokater med at stoppe svindel og hvidvask.
Det oplyser Visma i en meddelelse.
"Med opkøbet af Creditro kommer vi i Visma i fremtiden til at tilbyde kunder, bogholdere, revisorer og advokater en KYC/AML-løsning, der udover at gøre det nemmere at stoppe svindel og hvidvask også kan sikre, at virksomhederne lever op til dansk lovgivning," udtaler Lars Engbork, adm. direktør i Visma e-conomic, i meddelelsen.
Ved seneste regnskab havde Credito en bruttofortjeneste på 525.763 kroner og fem ansatte ifølge regnskabet.
Datatilsynet kritiserer bar i Randers
Datatilsynet har udtalt kritik af Jagtbar Randers.
Det oplyser Datatilsynet på sin hjemmeside.
Kritikken falder, da Jagtbar Randers ikke har overholdt retten til indsigt i data, da baren ikke ville levere en kopi af oplysningerne til en person, der bad om indsigt i sine oplysninger.
Personen havde bedt om at kende oplysningerne, som baren havde på vedkommende i forbindelse med behandling af en sag vedrørende opretholdelse af en karantæne.
"Under sagens behandling kom det frem, at Jagtbar Randers opbevarede et skærmprint af klagers Facebook profil med henblik på at kunne identificere klager og derved opretholde klagers karantæne hos baren. Efter klager anmodede om indsigt i oplysningerne, valgte Jagtbar Randers imidlertid at slette skærmprintet af klagers Facebookprofil uden først at udlevere en kopi af oplysningerne," skriver datatilsynet i afgørelsen.