It-forhandler får ny topchef efter omsadling

Den midtjyske it-forhandler Pro Components har udnævnt Torben Hjort Pedersen som administrerende direktør, efter at virksomheden har været igennem en "makeover" af organisationen under ledelse af Ivan Tyrsted. Han stopper nu i selskabet.

Omstruktureringerne er foretaget. Virksomheden er bedre rustet til fremtiden, og ledelseskonsulenten Ivan Tyrsted overlader derfor tøjlerne til Torben Hjort Pedersen, der i fremtiden skal styre it-forhandleren Pro Components.

Ivan Tyrsted har siddet i bestyrelsen for Pro Components siden 2002 og trådte til som administrerende direktør i april 2003. Torben Hjort Pedersen blev ansat kort tid efter og har hidtil haft ansvaret for økonomien i virksomheden.

Nu overtager han det samlede ansvar, mens Ivan Tyrsted fortsætter i bestyrelsen og fortsat vil være til rådighed for ledelsen efter behov.

Anstrengt likviditet

En anstrengt likviditet og et marked præget af hård konkurrence fik bestyrelsen til at kræve ændringer.

Og Ivan Tyrsted blev hyret til at se virksomheden an med friske øjne og for at tilpasse organisationen til markedsudviklingen.

- Det har taget tre måneder længere, end vi oprindeligt estimerede, men efter at vi har ændret strategien, foretaget en række investeringer, blandt andet i nye lokaler og en ny hjemmeside, så mener jeg, at virksomheden står bedre rustet til fremtiden, siger Ivan Tyrsted.

Markedet for salg af it-udstyr over internettet har oplevet et stærkt pres på priserne, som har krævet at Pro Components måtte strømline organisationen, der var for dyr set i forhold til salget.

Det har kostet arbejdspladser. Ivan Tyrsted understreger dog, at det kun er et par medarbejdere, som er blevet opsagt.

- Vi bliver presset. Hele markedet er i slagsmål med de helt store aktører på området, siger Ivan Tyrsted.

Dyr Proces
Han understreger samtidig, at det har været en dyr proces at ændre organisationen, men at Pro Components har klaret sig igennem uden at hente en krone i sit moderselskab.

Pro Components var en af arrangørerne bag den nys overståede Dansk Computermesse, som Ivan Tyrsted oplyser gav færre besøgende end ventet.

- Til gengæld købte de besøgende mere, end vi havde forestillet os, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere