Artikel top billede

(Foto: Jeremy Bezanger)

Chip-krisen kan blive forværret af krigen i Ukraine

Stigende priser på neongas som følge af den russiske invasion af Ukraine kan forværre den globale chipkrise.

Den globale chip-produktion er afhængig af ukrainsk gas, og derfor kan den aktuelle krig i Ukraine være med til at forværre den chip-mangel, som i øjeblikket presser mange brancher.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters bliver der i chipproduktionen anvendt laser-teknologi, der gør brug af neon-gas.

Og 90 procent af den gas, som bliver brugt i den amerikanske chipproduktion, kommer fra Ukraine.

Ifølge JP Morgen kommer omkring halvdelen af den neongas som Intel bruger fra Østeuropa.

Samtidig bliver metallet af palladium også brugt i chipproduktionen, og her kommer 35 procent af den palladium, som bliver brugt i chipproduktionen, fra Rusland.

Krim-krise førte til prisstigninger

Den russiske besættelse af Krim i 2014 førte også til højere neon-gas-priser, men dengang var chip-producenterne i stand til at håndtere prisstigninger.

Reuters konstaterer dog i den forbindelse, at den nuværende krise ser ud til at blive langt større og få mere vidtrækkende konsekvenser.

Før krigen brød ud i Ukraine vurderede det internationale konsulenthus Deloitte, at chipkrisen vil fortsætte i hele 2022, men kunne være ovestået i begyndelsen af 2023.

Chipkrisen har ikke blot ramt it-branchen, men også mange store industriselskaber er blevet ramt. Især bilproducenterne har været hårdt ramt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere