Teknisk uheld i Microsofts Google-udfordrer

Microsofts lancering af seslskabets længe ventede søgemaskine, der skal udfordre markedslederen Google, var alt andet end gnidningsfri. Flere små uheld på førstedagen vidner om, at udfordreren er bagud i forhold til konkurrenterne.

Softwarekolossen Microsoft fik torsdag smurt en anelse ler på fødderne, da selskabets testversion af dets nye søgemaskine røg ind i flere tekniske uheld på lanceringsdagen. Det skriver Reuters.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, har ambitioner om at indhente og overhale Google for at styrke Microsofts indtjening via en effektiv søgemaskine, men umiddelbart er der langt til succesen.

Den nye MSN-søgemaskine smed ?midlertidig ude af funktion?-meddelelser i hovedet på en række brugere, der søgte svar på søgerelaterede spørgsmål på beta.search.msn.com.

Tekniske vanskeligheder
- I processen med at gøre vores nye MSN testsøgemaskine globalt til rådighed oplevede vi tekniske vanskeligheder, der gjorde, at den ikke var til rådighed for nogle brugere igennem nogle perioder, oplyser Microsoft i en meddelelse.

Softwareselskabet betoner dog, at det havde regnet med at støde ind i sådanne problemer, så længe testversionen er i brug og man indhenter feedback fra brugerne.

- Der vil være flere gange, hvor vi begrænser tjenesten for at vedligeholde den, oplyser Microsoft.

Søgemaskinen har været under udvikling i 18 måneder og kostet Microsoft omkring 600 millioner kroner.

Flere kilder mener dog, at Microsofts søgemaskine stadig er en baby på området. Og babyer får børnesygdomme.

Mest en ansigtsløftning

Hidtil har Microsoft baseret sine søgninger på Yahoos Inktomi, og lanceringen i torsdag er stadig bare en "front end" for Yahoo-teknologi og mest af alt en ansigtsløftning, der får MSN Search til at ligne Google mere.

Microsoft oplyser, at søgemaskinen vil levere resultater fra en database med mere end fem milliarder indekserede web-dokumenter og sider. I onsdags oplyste Google, at selskabet har næsten fordoblet sin indeksdatabase til otte milliarder sider.

Søgninger er ifølge Reuters stadig en lille del af Microsofts omsætning, hvor MSN-divisionen i det seneste regnskabsår omsatte for to milliarder kroner sammenlignet med hele virksomhedens omsætning på godt 211 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere