Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musks underjordiske super-tog møder massiv modstand

Elon Musks Hyperloop-projekt, der skal revolutionere underjordisk transport, er løbet ind i en mur. Leverandør laver kovending og fyrer halvdelen af staben.

For snart 10 år siden kastede Elon Musk sig ud i et ambitiøst projekt, der skulle revolutionere underjordisk transport.

Hyperloop hedder konceptet, hvor togvogne skydes afsted under jorden i et fuldstændig lukket og lufttæt rør. Derved skulle vognene opnå enorme hastigheder.

Elon Musk, der blandt andet står bag SpaceX, Tesla og Paypal, kastede sig ud i dette projekt i 2013, men han valgte efter noget tid at lade andre leverandører stå for teknologien. Her kom Virgin Hyperloop på banen som første kommercielle bud på en leverandør.

Det var ligeledes det første selskab, der kunne finansiere projektet. I årenes løb er der fundet et par prøvekørsler sted, hvor gods og mennesker er transporteret - dog ikke mde de visionære hastigheder, projektet bygger på.

Men nu ser situationen yderst kritisk ud for selskabet, skriver Financial Times.

Virgin Hyperloop har nemlig fyret halvdelen af alle sine medarbejdere. Samtidig dropper selskabet planerne om af fragte passagerer via de underjordiske tunneller - i stedet skal projektet pivoteres til at fragte gods i stedet.

Financial Times skriver, at der kræver færre godkendelser at fragte gods modsat mennesker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere