Hvis det stadfæstes ved lov, at danske virksomheder og offentlige organisationer skal benytte sig af genanvendt it-udstyr, så vil det føre til vilde prissigninger og ringere kvalitet af produkterne.
Sådan lyder vurderingen fra Peter Heimcke, der er topchef for Tier1Asset, der specialiserer sig i genanvendelse og videresalg af brugt it-udstyr, skriver Finans.
Direktøren advarer mod lovforslaget, der bygger på, at det skal være lovpligtigt for organisationer at indkøbe en vis portion genbrugt it-udstyr.
Tier1Asset er en af landets førende virksomheder inden for genbrug af it-udstyr og håndterer hvert år omkring 250.000 brugte enheder, skriver Finans.
"Der vil ikke være nok brugte maskiner i en ordentlig kvalitet, så det vil dels få priserne på brugt udstyr til at eksplodere og dels afstedkomme en omfattende import af teknologisk forældet udstyr," siger Peter Hemicke til mediet.
Mandag 10. januar annoncerede Djøfs tech-kommission et forslaget, der går på, at offentlige institusioner og private virksomheder skal tvinges til at genbruge it-udstyr.
Kommissionen med Stine Bosse i spidsen har til opgave at komme med en række anbefalinger om teknologi.
Kommissionen mener blandt andet, at det skal være langt nemmere at købe genbrugt it-udstyr, ligesom det skal være ulovligt at sælge elektronik, der er designet til at have en kort levetid.
Stine Bosse mener, at de danske virksomheder skal have et endnu stærkere incitament til at opgradere deres it-udstyr frem for bare at købe nyt.
Forslaget vil ifølge kommissionen lægge pres på producenterne til at tænke mere bæredygtigt, når de producerer nyt it-udstyr.