Udbuddet af podcasts er eksploderet de seneste år, og det enorme udvalg gør det fysisk umuligt at overskue eller lytte til alt.
Så har man ikke allerede anbefalinger at gå efter, kan det være svært at skelne guld fra grus. Eller undgå at spilde timer på at lytte til serier, der helt enkelt bare ikke er særligt gode.
Her er der ingen vej uden om Podchaser, der samler information om tusindvis af podcasts efter emner og nøgleord.
Det kan man naturligvis også finde med Google. Men det, der gør Podchaser interessant, er at brugerne efterlader deres anmeldelser af serier, de har lyttet til – og det samme kan man også selv gøre, hvis man har lyst.
Hermed bliver det nemmere at vurdere, om en bestemt titel er værd at give en chance, og Podchaser opfylder dermed omtrent samme funktion for podcast som Goodreads for bøger eller IMDB for serier og film.
Man kan også finde toplister indenfor bestemte emnekategorier eller søge på tags efter eget valg. Ligesom det ofte kan svare sig at kaste et blik på nogle af de favoritlister, andre brugere har oprettet.
Eneste virkelige ulempe ved Podchaser er, at den er stærkt orienteret mod den engelsktalende verden. Det er jo trods alt også her, de fleste brugere befinder sig.
Man kan sagtens finde alle de populære danske podcasts derinde – også på tværs af platforme som Spotify, Podimo og de gratis serier på eksempelvis Apple podcasts. Der er bare meget sjældent nogen, der anmelder de danske titler. Så er man primært orienteret mod podcasts fra kongeriget, må man kigge andre steder hen. Men ellers er Podchaser absolut et besøg værd.
Tjenesten har også en række funktionaliteter for de, der bruger podcasts i professionel sammenhæng – blandt andet et enormt antal artikler om produktion, idégenerering, annoncering, om at øge opmærksomheden hos sin målgruppe og meget, meget mere. Så beskæftiger man sig blot marginalt med podcasts, er siden helt enkelt en guldgrube af viden.