Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Opkøb af fynsk-grønlandsk it-firma gør Itagil landsdækkende / Lær om databeskyttelse i Datatilsynets julekalender / Statens It får endnu en vicedirektør

Opkøb af fynsk-grønlandsk it-firma gør Itagil landsdækkende. Lær om databeskyttelse i Datatilsynets julekalender. Statens It får endnu en vicedirektør. SAP for direktør for bæredygtighed. SMV'er får stor penge-pose til at komme med på AI-bølgen.

Godmorgen i sneen - til dem der nåede at opleve den - og til ugens fjerde og - allerede - næstsidste morgen-briefing.

Dagens overblik er sammensat af Ditte Vinterberg Weng. Rigtigt god fornøjelse.

Opkøb af fynsk-grønlandsk it-firma gør Itagil landsdækkende

It-virksomheden Nanok Consulting fra Odense, blev fra 1. december 2021 en del af it-konsulenthuset Itagil.

Med opkøbet af Nanok Consulting bliver Itagil en landsdækkende it-virksomhed i Danmark.

Nanok Consulting har siden 2002 ydet it-support, drift og it-sikkerhedsløsninger til virksomheder primært på Fyn og i en egn så fjernt som Grønland.

"Udviklingen inden for it, specielt på it-sikkerheds- og compliance-områderne, går så stærkt i dag, at det er en udfordring for mindre it-leverandører at være på forkant med det hele," forklarer direktør og ejer af Nanok Consulting Martin Kingo.

"Ved at blive en del af Itagil, sikrer vi, at Nanok Consulting vil kunne følge med udviklingen og fortsætte med at levere den bedst mulige service og rådgivning inden for it til vores kunder.”

I den nye virksomhedskonstellation bliver Kingo afdelingsdirektør for Itagils Odense-afdeling. Hos Itagil lyder det om opkøbet:

“Itagil har eksisteret i mere end 20 år og har i længere tid haft en langsigtet strategi om at blive en landsdækkende it-leverandør i Danmark. Med opkøbet af Nanok Consulting i Odense fortsætter vi denne strategi, sådan at vi nu har afdelinger i Jylland, på Fyn og på Sjælland," siger direktør og medejer af Itagil Kim Pichard Nielsen.

Han kaldet desuden opkøbet et godt og naturligt match i en pressemedelelse, som virksomheden har sendt til Computrworld.

Lær om databeskyttelse i Datatilsynets julekalender

I dag tager vi hul på 2. december, og julekalendere fra diverse kanaler er gået i gang.

Det gælder også hos Datatilsynet, hvor man i december hele vejen op til den 24. kan åbne en låge, der vil afsløre en statistik eller en kort historie om databrud fra året der gik.

Datatilsynet beskriver selv julekalenderens indhold således:

"Datatilsynet råder over mange data fra tilsynets arbejde med anmeldelser om brud på persondatasikkerheden via virk.dk. Der ligger en række interessante indblik og viden gemt bag denne data, som vi rigtig gerne vil lade omverdenen komme til gode i form af statistik, vejledning og facts om databeskyttelse."

De første låger er allerede klar til at åbne.

Du kan finde julekalenderen her.

Statens It får endnu en vicedirektør

Fra 1. december har Statens It fået en ny vicedirektør - endnu en. Det bliver tidligere områdechef i samme instans Henrik Ravn, der indtager posten.

Dermed består Statens It's direktion nu af direktør Michael Ørnø, vicedirektør Søren Vulff og vicedirektør Henrik Ravn.

Henrik Ravn besad indtil nu en stilling som områdechef i Statens It's Center for Informationssikkerhed og Forretningsunderstøttelse.

Han har været med helt tilbage fra etableringen af Statens It som styrelse under Finansministeriet tilbage i 2010.

I et indlæg på Statens It's hjemmeside, siger Michael Ørnø, således om den nye vicedirektør:

"Henrik er en af dem, der kender Statens It allerbedst. Ikke kun fordi han har været med i så mange år, men også fordi han qua sin rolle som leder af vores administration – og de seneste år også sikkerhedsområdet – har fungeret som et centralt bindeled mellem drift, sikkerhed og administration. Han har et skarpt forretningsmæssigt blik, samtidig med at han er en dygtig og erfaren embedsmand."

SAP for direktør for bæredygtighed

SAP har onsdag udnævnt Tiina Antturi som sin første nordiske direktør for bæredygtighed.

Antturi, som bor og arbejder i Helsinki, skal drive SAP’s globale bæredygtighedsstrategi på regionalt niveau - det indbefatter afdelingerne i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Estland, Letland og Litauen.

Tiina kommer fra en baggrund i it-branchen, hvor hun tidligere har haft lederstillinger i salg, HR, CSR samt administrerende direktør i en seks års periode for NGO’en World Vision.

Som nordisk direktør for bæredygtighed rapporterer hun direkte til Helle Dochedahl, som er administrerende direktør for SAP Norden og Baltikum.

”Virksomhederne bør i dag have en klar ambition om at påvirke den bæredygtige udvikling af samfundet. Og det er også virksomhederne, der har de nødvendige teknologiske og finansielle ressourcer til at skabe den innovation, der gør bæredygtige forretningsmodeller til virkelighed," lyder det fra den nye grønne direktør.

"SAP har med sine forretningssoftwareløsninger til hundredtusindvis af virksomhedskunder samt et stort økosystem af partnere en nøglerolle at spille, både med hensyn til at skabe konkrete resultater og til selv at vise vejen. Jeg er meget stolt over at have fået ansvaret for at drive og bidrage til en omfattende bæredygtighedsdagsorden på de nordiske og baltiske markeder.”

Det skriver SAP i et indlæg på sin hjemmeside.

SMV'er får stor penge-pose til at komme med på AI-bølgen

Industriens Fond skyder nu intet mindre end 35 millioner kroner i projektet om at efteruddanne små og mellemstore virksomheden indenfor digitalisering og få flere af disse til at kigge mere på kunstig intelligens i virksomheden.

Af disse penge gik en pris på 200.000 kroner til healthtech-virksomheden Syncsense, som har udviklet et sundheds-it-system, som via virtual reality hjælper ældre og handicappede borgere med træning.

Det var første gang prisen blev uddelt, og det skete onsdag på teknologimessen Tech Summit i Øksnehallen i København.

Resten af pengepuljen skal gå til et projekt om at få 120 SMV'er gennem et seks måneders læringsforløb, hvor de hver især gennem individuel hjælp får redskaber til at bruge data til at få et konkurrencemæssigt forspring.

Pengene rækker til og med 2023. Og sideløbende skal de finansiere en læringsplatform, der samler de bedste erfaringer.

"Industriens Fond er sat i verden for at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne og skabe varig forandring. Et vigtigt element er arbejdet med nye teknologier," lyder det fra Charlotte Kjeldsen Krarup, der er udviklingsdirektør i Industriens Fond.

"Her rimer kunstig intelligens rigtig meget på konkurrenceevne. Det er rigtig vigtigt at bruge – etisk ansvarligt – i produktionen, produkter og tjenester, hvis man vil vedblive at være konkurrenceduelig."

Det skriver Berlingske.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering