Mornings. Og velkommen til en tirsdag med en ny portion korte, vigtige it-nyheder fra Computerworld, som de blev opfanget af lyttebøjerne ud for Sydhavsøerne. Ved betjeningspanelet: Niels Veileborg
Ny chef for Columbus i Sverige
Fra 1. januar 2022 hedder chefen for Columbus i Sverige Lena Ridström.
Hun overtager rollen efter Markus Jakobson, der har været chef i 15 år, og som fortsætter i Columbus i en ny rolle som strategisk rådgiver.
Columbus Sverige omsætter for næsten 600 millioner kroner og har over 600 ansatte.
Lena Ridström har stået i spidsen for Columbus’ Microsoft Dynamics-forretning i Sverige i de seneste tre år. I løbet af det seneste år har hun også opbygget Columbus’ Data & Analytics-forretning globalt med hurtig vækst i løbet af 2021. Hun har mere end 25 års erfaring fra it-branchen, hvor hun har arbejdet med Cloud ERP, SCM-løsninger, SaaS software og management consulting i forskellige lederroller.
IT & Co køber alle it-aktiviteterne i Ballum IT
Ballum IT ApS sælger den tekniske it-afdeling fra til IT & Co., som allerede har afdelinger i Rødekro og Ans. Driften fortsætter fra samme adresse og med de samme medarbejdere.
Med salget af it-aktiviteterne styrker Ballum IT ApS sine indsatsområder indenfor webdesign og infoskærmløsninger. Dette sker under det nye navn Webhuset Ballum ApS.
IT & Co skifter navn til Ballum IT & Co.
Teknologiveteran i spidsen for ny spiller på det danske sikkerhedsmarked
Den globale it-sikkerhedsvirksomhed Acronis, der for nylig åbnede et cloudcenter i Billund, har fået en virkelig teknologiveteran som ny bestyrelsesformand.
Paul Maritz hedder manden, som er tidligere Microsoft-chef og VMware-chef, og som anses som pioner inden for cloud computing. Han har over 40 års erfaring i it-branchen, og har været medlem af bestyrelsen i Acronis siden maj i år.
Acronis har netop nået en valuation på 1,6 milliarder kroner. Selskabet blev etableret i Singapore og har nu 1.700 ansatte i 19 lande. Produkterne sælges via et netværk af 50.000 partnere i over 150 lande.
Tysk fintech-selskab er nu lige så meget værd som prisen for tre storebæltsbroer
Oven på al snakken og ønskerne for flere såkaldte unicorns i Danmark er det måske værd lige at notere, at det ikke kun er i USA, at it-selskaber når gigantiske valuations.
Tysklands absolut mest værdifulde fintech-selskab, onlinebanken N26, har netop gennemført en kapitaltilførsel på 5,8 milliarder kroner til en valuation på næsten 58 milliarder kroner. Det er i runde tal det samme som prisen for tre storebæltsbroer i 1998-priser, hvor broen åbnede.
N26 har brug for de gode nyheder, for banken har de seneste måneder været ramt af beskyldninger om hvidvask, skriver Reuters.
N26 har over 7 millioner kunder i 25 lande. Banken vil bruge den nye kapital til ekspansion og skal ansætte 1.000 nye folk de kommende år.