Godmorgen her fra morgen-posten hos Computerworld.
Det er Jakob Schjoldager, der står bag dagens udvalgte it-historier. Vi begynder med en investering fra de danske stiftere af CMS-selskabet Sitecore.
Sitecore stiftere skyder 15 millioner i dansk it-startup
For første gang siden 1998 er stifterne af den danske CMS-kæmpe Sitecore om en investering på 15 millioner kroner i virksomheden Bifrostconnect.
Selskabet har lanceret en hardware-løsning, der kan fjernstyre og diagnosticere fejl i it-systemer.
”Løsningen er relevant for alle brancher – og efterspørges især hos virksomheder med mange geografiske kontaktflader, hvor der er kritiske it-systemer, der skal vedligeholdes og serviceres. Det er en genial ide, behovet er der, den er ikke udviklet før af andre og kan nemt skaleres op. Det udgør de bedste forudsætninger for at skabe en ny dansk unicorn. Jeg tror på, at BifrostConnect har større globalt potentiale end Sitecore,” siger Michael Seifert, der er medstifter og tidligere CEO i Sitecore i en pressemeddelelse.
Foruden Sitecore-stifternes investering har BifrostConnect også modtaget yderligere 15 millioner kroner fra Innovationsfonden og Vækstfonden.
”Vi er meget beærede over og glade for, at holdet bag Sitecore* tror så meget på vores produkt, at de er gået sammen om investeringen. Michael Seifert har endda været med til at produktudvikle og søge patenterne. Investeringen kommer til at give os en økonomisk indsprøjtning, som skal bruges på ansættelser i ind- og udland, og på at styrke vores marketing- og salgsaktiviteter,” siger Søren Bak Jepsen, administrerende direktør i BifrostConnect.
Globalconnect sætter gang i digitalt infrastrukturprojekt
It-selskabet Globalconnect lancerer et europæisk fiberkabel fra Sverige til Berlin. Kablet skal bygges i løbet af de kommende 12 måneder.
Formålet er at understøtte de mange it-selskaber og datacentre, der i løbet af de senere år er skudt op flere steder i Nordeuropa.
”Dette er det største digitale infrastrukturprojekt vi har set i Norden i de senere år. Robust og fremtidssikret infrastruktur med stor datakapacitet er afgørende for globale it-virksomheder, der ser på Norden som et muligt område at etablere sig i,” lyder det fra Regina Donato Dahlström, der er GlobalConnect Carrier.
Fokus på grønenergi, naturlig køling og en solid infrastruktur er ifølge Globalconnect årsagen til, at mange datacentre er blevet bygget i netop den nordiske del af Europa.
To ubemandede 7eleven butikker er på vej til Danmark
Snart kan 7eleven slå dørene op til de første ubemandede butikker i Danmark.
I løbet af oktober forventer Reitan Convenience Denmark, der står bag de danske butikker at kunne åbne to fuldt digitale butikker i København.
Det skriver Politiken.
Det er endnu uvist præcis hvor i København butikkerne kommer til at befinde sig, men her bliver det altså muligt at handle helt uden at blive betjent af nogen medarbejder.
”Digitaliseringen er kommet langt i Danmark, og coronaudfordringerne har speedet hele den proces op. Langt flere danskere er blevet vant til at foretage indkøb mere digitalt,” siger Jesper Østergaard, der er administrerende direktør i Reitan Convenience Denmark til avisen.
40 procent deler deres password med kolleger
Ansatte har en langt mere afslappet tilgang til brugen af adgangskoder end de fleste it-sikkerhedsafdelinger nok bryder sig om.
Det viser en undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Beyond Identity, der viser, at 40 procent af medarbejdere deler deres adgangskoder med deres kolleger, mens næsten 25 procent af de adspurgte fortsat kan logge ind på systemer i virksomheder, de ikke længere er ansat i.
”Virksomheder kan øge sikkerheden ved at anvende en identificeringsmetode, som ikke er baseret på adgangskoder. Ved at gøre brug af nul tillid og løbende verificere hver bruger og enhed ved hver anmodning om adgang er det muligt at forbedre sikkerheden. Samtidigt elimineres den risikofaktor, som adgangskoden indebærer,” siger Juha Hakava, som er landechef for Beyond Identity i Danmark, Norge, Sverige og Finland i en pressemeddelelse.
Den digitale sikkerhed er altså ikke en topprioritet for medarbejderne, selvom adskille indsatser i årevis har forsøgt at sætte fokus på problematikken.
Knap halvdelen svarer desuden i undersøgelsen, at de mener deres adgangskoder er meget sikre. Det viser sig dog mindre overraskende ikke at være tilfældet.
Kina klar til at opsplitte it-giganter
De kinesiske myndigheder har taget hårdt fat om landets it-giganter. Landet planlægger at opsplitte den populære finansvirksomhed Alipay.
I stedet vil de kinesiske myndigheder have Alipay til at udskille den lukrative låne-forretningen fra resten af virksomheden.
Det skriver Reuters.
Alipay er ejet af Ant Group som den kendte kinesiske it-rigmand Jack Ma står bag. Ma er i løbet af de seneste måneder været omgærdet af stor spekulation, efter han har udtalt sig negativt om regeringen.
Kort tid efter udtalelsen var den flamboyante rigmand helt forsvundet fra det offentlige søgelys. Han er dog dukket op igen, men har holdt bemærkelsesværdig lav profil siden udtalelsen.
Russisk teleoperatør investerer 100 millioner dollar i AI
Der er millioner på vej til forskning i kunstig intelligens. Mere præcist er der tale om 100 millioner dollar som den russiske teleoperatør MTS står bag.
Investeringen skal sikre, at virksomheder med ideer inden for kunstig intelligens kan få finansieret deres projekter.
Pengene kommer fra MTS AI Center, der vil give op imod 100.000 dollar til tidlige projekter inden for kunstig intelligens.