Artikel top billede

Mastercard køber dansk fintech-selskab

Mastercard har købt fintech-selskabet Aiia, som Danske Bank og norske DNB har haft en ejerandel af.

Det danske fintech-selskabet Aiia er blevet opkøbt af betalingsgiganten Mastercard.

Dermed overdrager Danske Bank og norske DNB deres ejerandele i selskabet til Mastercard.

Prisen for opkøbet er ikke offentliggjort.

I en meddelelse oplyser Danske Bank, at Mastercard er den rigtige ejer fremadrettet.

"Vi har været meget tilfredse med vores medejerskab og partnerskab med Aiia, som har været med til at skabe brugervenlige open banking-løsninger til gavn for vores kunder i hele Norden," lyder det fra Glenn Søderholm, head of personal og business customers.

"Vi er imidlertid glade for, at Mastercard ser potentialet i Aiia, og vi er overbevist om, at Mastercard vil være den rigtige fremtidige ejer i forhold til den videre udvikling af selskabet blandt andet i forhold til ambitionerne om europæisk ekspansion."

Beslutningen om at sælge Danske Banks ejerandel i fintech-selskabet, der tidligere hed tidligere Nordic API Gateway, understøtter samtidig et mål hos Danske Bank om at forenkle forretningen med fokus på det nordiske marked, lyder det.

Danske Bank har været medejer af Aiia siden 2018, og ejerskabet har understøttet bankens arbejde omkring PSD2-direktivet, som forpligter bankerne til at stille kundernes bankdata til rådighed for tredjeparter.

Blandt de løsninger, som Aiia har udviklet, er nemlig muligheden for, at bankkunder kan se konti på tværs af banker i mobil- og netbanken.

Den nødvendige godkendelse forventes ved udgangen af 2021.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere