Torsdagens aviser om it

TDC's Song-indkøb varsler nordisk telekrig. Orange-kunder pynter på Telias fremtidsudsigter. 500.000 EU-kroner til historisk web-bytur. Nye smykker på antikvitets-auktion.

TDC's Song-indkøb varsler nordisk telekrig

Songs netværk skal bruges af TDC til at skærpe konkurrencen på både fastnet og mobiltjenester, og dermed er det ikke længere kun på erhvervsmarkedet, at der er lagt op til krig mellem de store teleselskaber. TDC-koncernchef Henning Dyremose kalder købet det mest strategisk vigtige, han mindes at have deltaget i. TDC indsætter TDC Totalløsningers chef, Kim Frimer, på bestyrelsesformandsposten i Song Networks, men forventer at kunne fortsætte med den hidtidige ledelse. (Børsen)

Orange-kunder pynter på Telias fremtidsudsigter

Der er ikke kommet nok nye kunder og dermed penge i kassen i tredje kvartal for Telia, som derfor har hårdt brug for de kunder, som selskabet har købt sig til i Orange. Omsætningen for året til dato er næsten identisk med samme periode sidste år. Telias danske forretning giver samlet set stadig et underskud, men det er dog mere end halveret fra 103 millioner kroner i samme periode sidste år til 48,4 millioner kroner for årets første ni måneder. (Børsen)

500.000 EU-kroner til historisk web-bytur

Den Digitale Byport, som er et projekt til formidling af kulturhistorie, har fået 557.000 kroner fra EU-puljen Culture 2000. Portalen, som også er blevet støttet med 640.000 kroner via Kulturarvsstyrelsens program for netformidling, skal give brugeren mulighed for en digital byvandring i historiske omgivelser, eksempelvis de gamle danske købstæder i deres oprindelige form. På webstedet www.byhistorie.dk kan man se smagsprøver, men projektet er først færdigt ved slutningen af næste år.

Nye smykker på antikvitets-auktion

Lauritz.com, som har været kritiseret for at lade interne medarbejdere byde auktions-emner op på online-auktionen, beskyldes nu for at sælge helt nyproducerede guldsmykker, som importeres direkte af en medarbejder, uden at underrette kunder om, at der ikke er tale om en antikvitet. Det får Guldsmedebranchen op af stolene, og formanden påpeger, at kunderne løber en betydelig risiko, når de køber smykker på auktioner ? for der er normalt hverken garanti eller fortrydelsesret. Ifølge Politiken lod auktionen en handel gå tilbage, da en mand opdagede, at de øreringe, han havde betalt 14.000 kroner for, var af væsentlig dårligere kvalitet end annonceret på auktionen. (Morgenavisen Jylllands-Posten, Politiken)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere