TDC betaler høj pris for Song-sejr

Med et hårdt knock-out slag har TDC sendt Tele2 til tælling. Håndklædet vil højst sandsynligt lande i ringen inden for kort tid. TDC kommer dog ikke billigt til sejren. Selskabets finansielle frihed begrænses, og planerne om at købe mere af Polkomtel kan blive ramt.

TDC har lagt godt 1,3 milliarder kroner oven i sit oprindelige købstilbud for at sikre sig majoriteten af aktierne i Song Networks.

Det er en høj pris, der hæmmer selskabets opkøbsmuligheder, vurderer en analytiker.

TDC presser nemlig sin finansielle position ved at kaste så mange penge efter en nordisk udvidelse. Det kan betyde, at en øget fokusering på Central- og Østeuropa kan gå fløjten.

Reducerer chancen for flere aktier

- Den høje pris reducerer TDC's finansielle fleksibilitet. Det øger risikoen for, at selskabets 10 procent beholdning af egne aktier pøses tilbage i aktiemarkedet. Og det reducerer TDC's chancer for at købe flere aktier i Polkomtel, skriver investeringsbanken Alfred Berg i et notat.

Banken er ikke overbevist om, at Song er strategisk vigtig for TDC.

Analytikere har tidligere påpeget, at Central- og Østeuropa tilbyder bedre vækstmuligheder for TDC, som kan få mere ud af sine penge ved at investere i denne region.

Londonbanken Morgan Stanley har tidligere vurderet, at smertegrænsen for TDC's evner til at købe mere op i Polkomtel, som TDC allerede ejer en femtedel af, lå på et bud mellem 90 og 95 svenske kroner per aktie i Song Networks. Den er nu nået.

Tele2 næppe interesseret

TDC's bud på 95 svenske kroner per aktie i Song er en fordobling af kursen for aktionærerne i Song Networks i forhold til prisen, inden TDC bød første gang, og analytikerne regner nu med at Tele2 bakker ud med en trecifret milliongevinst.

- Jeg tror ikke, at Tele2 på langt sigt har interesse i at beholde en minioritetsaktiepost i Song Networks, siger analytiker Per Hansen fra Jyske Bank.

Han bakkes op af Peter Moltke fra HSH Gudme, der lægger vægt, at det ikke har været kotume, at Stenbeck-dynastiet - der er storaktionær i Tele2 - sidder som finansiel investor. Det ønsker kontrollen over de selskaber, der investeres i.

- Jeg har vanskeligt ved at se, hvordan Tele2 kan komme ind i dansen igen. Selskabet tager nok gevinsten og leder efter en ny løsning. Tele2 er jo i forvejen stor i Sverige, og selv om selskabet var interesseret i Song, kan det leve videre uden, siger Peter Moltke.

Beholder Tele2 sin aktieandel i Song Networks, kan selskabet blokere TDC's adgang til likviditeten og skatteunderskuddet, som er en væsentlig faktor, hvis købet skal være lønsomt.

Det er også muligt, at Tele2 vil bruge sin andel til at forhandle bedre betingelser i en aftale, der skal sikre Tele2 adgang til Songs netværk. Det vurderer Enskilda Securities, der forventer en afklaring inden ugen er omme.

Købet af Song Networks har strategisk værdi for TDC i form af en bedre nordisk platform, ligesom bolden nu skubbes over på TeliaSoneras hjemmebane, så TDC undgår udelukkende at være i forsvarsposition på hjemmemarkedet.

TDC har ikke med ordentlig kraft været i stand til at presse de nordiske konkurrenter på deres markeder. Købet af Song Networks giver denne mulighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere