Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Flere kvinder søger ind på tech-uddannelser: "Det er en meget stor succeshistorie"

Mere end en tredjedel af de nye studerende på de tekniske uddannelser er nu kvinder, viser nye tal Uddannelse og Forskning styrelsen.

Sammenlignet med 2019 er antallet af kvinder, der har søgt ind på en såkaldt stem-uddanelse steget med 10 procent.

Det viser nye tal fra Uddannelses og Forskningsstyrelsen i forbindelse med det seneste studieoptag.

De nye tal viser, at kvinder i dag udgør 33,8 procent på af de optagne på landets stem-uddannelser.

Stem er en forkortelse for Science, Technology, Engineering og Mathematics og dækker således over it-uddannelser samt andre tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

”Det er en meget stor succeshistorie. Det har været en politisk ambition både under forrige regeringer og denne her regeringer,” siger ddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til nyhedabureauet Ritzau.

Det har længe været en ambition for både politikere og brancheorganisationer at øge optaget af kvinder på de tekniske uddannelser, hvilket blandt andet kan være med til at løse de problemer med mangel på kvalificeret arbejdskraft, som blandt andet it-branchen er udsat for.

"Efterspørgslen fra erhvervslivet på it- og tekniske kompetencer er stigende. Derfor er det rigtig godt, at den overordnede positive trend med flere stem-uddannede – og ikke mindst stem-uddannede kvinder – fortsætter. Det gør mig rigtig glad, at vi ser en stigning på 10 procent siden 2019 for kvinder på stem-uddannelser. Vi har brug for at få alle talenter i spil uanset køn," siger Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Lavere optag på it-uddannelser

De seneste opgrelser fra Uddannelses- og Forksningsministeriet viser dog også, at de samlede optag på landets it-uddannelser er faldet med fem procent.

Det er ærgrer brancheorganisationen IT-Branchen.

”Det betyder at der er unge, der går glip af fantastiske jobmuligheder og it-virksomheder, der går glip af talent,” siger Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Det kan du læsere mere om her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere