Selv før forsvarsminister Trine Bramsen havde fremlagt regeringens nye udspil til en 500 millioner kroner cyberpulje, der skal træde i kraf i år, rullede reaktionerne ind i de danske medier.
Og mens strategien vækker glæde i nogen dele af it-branchen, så raser særligt en del af planen hos danske cybersikkerhedsvirksomheder.
Men lad os starte med de, der springer champagnepropper.
Hos brancheforeningen IT-branchen er formand Bjarke Alling glad for, at der kommer flere midler til cybersikkerhed.
Desuden bifalder han at cyberværnepligt nu bliver en permanent mulighed, samt at regeringen vil etablere et cyberhjemmeværn, der skal kunne bistå cyberdelen af det danske forsvar i krisesituationer.
”Det er et initiativ, der giver rigtig god mening som led i at uddanne flere unge indenfor cybersikkerhed," skriver han i en mail til Computerworld.
Der er dog en faldgruppe, som Alling peger på, bør tænkes ind i etableringen af cyberhjemmeværnet.
"Man skal passe på, at de opgaver som løses, er supplement til markedet, og ikke i konkurrence med virksomhederne.”
Konkurrenceforvridende
Og netop denne betragtning har flere i branchen været på banen med mere skeptiske synspunkter. Blandt andet Peter Kruse, der både i Politikken og til DR tilkendegiver hans utilfredshed over planen med et dansk cyberhjemmeværn.
"Det er en absurd idé. Det er konkurrenceforvridende, for det er jo det arbejde, vi laver i forvejen. Vi er et helt erhverv, der netop lever af at rykke ud til de her ting," siger han til DR.
Cyberhjemmeværnet skal bestå af frivillige it-kyndige, som kan stå til rådighed i krisesituationer.
"Vi har i forvejen svært ved at rekruttere folk. Der er ikke mange med de her kompetencer. Vil man måske kannibalisere på de private virksomheder?"
Opdateret: Det har tidligere stået i denne artikel, at regeringen har fremlagt Danmarks nye Nationale Cybersikkerhedsstrategi. Det er en mindre pulje på 500 millioner korner, der er lavet udspil til.