Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil styrke Center for Cybersikkerhed (CFCS).
It-kriminelle bliver bedre til at samarbejde, og derfor øges effektiviteten i de kriminelle netværk. Derfor er der behov for, at Danmark som land står stærkere på it-sikkerhedsområdet.
Efter planen vil Regeringen lancere et udspil om et styrket dansk cyberforsvar senere denne uge, skriver Ritzau.
I den forbindelse nævner Trine Bramsen, at en styrkelse af CFCS, hvor den private sektor også involveres, er et af håndtagene til at styrke cyberforsvaret.
"De cyberkriminelle bliver stadig mere avancerede, og de bliver bedre til at samarbejde på kryds og tværs. Det skal vi se på med stor alvor, for det kan betyde, at risikoen bliver markant forøget," siger forsvarsministeren ifølge Ritzau.
På forkant af udspillet lyder det fra ministeren, at Regeringen vil lytte til myndighedernes anbefalinger og derved sætte bredt ind på alle samfundsniveauer.
Tilbage i 2018 tog den daværende regering hul på den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, der indebar 25 konkrete initiativer.
Denne strategi udløber i 2021, hvor den erstattes af en ny strategiplan, som Regeringen vil løfte sløret for senere på ugen.
Ny strategi på vej
På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside lyder det, at den nye nationale strategi har til formål at gøre Danmark et endnu mere digitalt sikkert land.
Her løftes sløret for fokuspunkterne, som udspillet vil tage højde for.
Den generelle it-sikkerhed skal højes ved at gøre cybersikkerhed til et ledelsesspørgsmål hos myndigheder og virksomehder. Strategien skal her sikre, at topledelsen har en vedvarende forståelse for området.
Dertil skal der sikres en robusthed, der gør, at Danmark kan opretholde vigtige samfundsfunktioner i krisesituationer. Derudover nævnes det, at samarbejdet mellem myndigheder og virksomheder skal styrkes - samt det internationale aspekt.
"Danmark skal deltage aktivt i det internationale samarbejde, og skal bidrage til at skabe et åbent, sikkert og troværdigt internet, og beskytte de samfundsvigtige digitale infrastrukturer," skriver Digitaliseringsstyrelsen.